Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Komentáře

Jana Hejkrlíková: Pravda a láska zvítězí!

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Jak málo lidí pochopilo a chápe tuto jednoduchou větu s hlubokým filosofickým významem. Václav Havel se touto filosofií řídil, a proto vnímal každou lidskou bytost jako člověka. Nehleděl na rozdíly náboženství, etnickou či národnostní příslušnost, míru vzdělání a už vůbec na materiální zázemí. Neřídil se předsudky. Hledal pravdu.

Hledat pravdu je náročné, těžké a nepopulární. Což ostatně dokazuje životopis Václava Havla. Je mnohem jednodušší nevybočovat z davu, řídit se hesly, polopravdami a lží. Hlavně, když nemá člověk problém a dokonce z toho může mít i svůj užitek.

Václav Havel předběhl dobu. Jeho úcta k člověku byla zneužita i po revoluci těmi, kdo se mu zpočátku vetřeli do přízně a pak se mu posmívali jako pravdoláskaři.

Každý společenský tvor ve svém životě potřebuje opravdovou lásku a úctu. Penězi ani společenským postavením si ji nekoupí. To zjistí, stane-li před okamžikem jediné a nezpochybnitelné pravdy jako Václav Havel 18.12.2011.

Jen málo lidí na světě v současné době dosáhlo takových morálních rozměrů jako první český president Václav Havel. Naplnil Ježíšovu myšlenku: Máš-li být první, musíš být v poslední řadě.

Má velká úcta k němu plyne mimo jiné proto, že nikdy nedostal nemoc z moci! Přeji mu na jeho cestě k Bohu světlo a lásku, kterou mu projevuje téměř celý svět.
Rodině a blízkým přátelům Václava Havla, sílu a dostatek energie v této těžké chvíli.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon