Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Konal se fotbalový turnaj neziskových organizací

31. ledna 2012
Čtení na 2 minuty

Po triumfu na bowlingové dráze se o.s. Romea rozhodlo pokusit o úspěch na fotbalovém turnaji, který v rámci oslav Mezinárodního dne Romů organizovalo opět sdružení Athinganoi. Do nafukovací haly ve sportovním areálu Hanspaulka zavítaly pouhé tři týmy (Slovo21, Athinganoi a Romea), což nás naplnilo nadějí, že nezůstaneme bez medaile…

Malebná pražská čtvrť Hanspaulka leží uprostřed mírného podnebního pásu, ale po vstupu do místní nafukovací haly se hráči i diváci ocitli bez nadsázky v tropech. Náš tým nejprve zvažoval, zda bez patřičně dlouhé aklimatizace je pro nás možné vůbec do turnaje nastoupit, zvláště, když jsme viděli rozcvičující se tým Slova 21, které do kádru angažovalo i zástupce černého kontinentu, kterým africké klima nečinilo evidentně žádné problémy. Po poradě na čerstvém vzduchu ale bylo rozhodnuto bojovat.

Romea nastoupila do prvního zápasu proti Slovu 21. Výšková převaha vypracovaných postav soupeře dávala tušit kdo bude kralovat ve vzduchu, proto jsme zvolili taktiku po zemi. Rychlé nohy obou bratří Lavičků, chytrá hra středopolaře Ryšavého, dravost útoku, poctivá obrana s jistotou zkušeného Toníka Bandyho v naší svatyni přinesla ve druhém poločase ovoce v podobě krásného gólu, dovezeného až do soupeřovy prázdné brány. Od začátku zápasu bylo všem v hale jasné, že náš tým může pouze překvapit, což se právě stalo a zkoprnělé Slovo21 záhy dostalo další branku po krásném pasu přes celé hřiště na volné dva útočníky. Nepříznivý stav dokázalo Slovo už jen korigovat v samém závěru zápasu a Romea sama sebe překvapila vítězstvím 2:1.

Vzájemný zápas Slova21 a Athinganoi zcela odhalil sílu druhého jmenovaného, který svou sehraností a rychlostí porazil Slovo 4:2. Hrálo se tedy malé finále Romea versus Athinganoi. Vojtěch Lavička nejprve předvedl krásný průnik přes celé hřiště s gólovou tečkou, bohužel ovšem v době, kdy se ještě nehrálo a soupeř polehával na trávníku. Romea v tu chvíli už tušila, že to byl z jejího pohledu poslední světlý moment na tomto turnaji. V prvních 5 minutách zápasu jsme ještě stačili držet krok a našim útočníkům se podařilo dvakrát nastřelit tyč soupeřovy klece. Pak ovšem začaly úřadovat rychlé nohy borců z Athinganoi. Převaha byla zřejmá a na našem kontu brzy zářily čtyři obdržené branky. Naše tyče se bohužel na skóre nijak nepodepsaly a Romea odešla z finále poražena.

Slovo21 poté ještě nastoupilo k přátelskému utkání proti Athinganoi, ve kterém se mu podařilo suverénně zvítězit 5:2, na medailovém pořadí už to ale nic nezměnilo a Romea si odnesla cenné stříbro. Slovo21 skončilo bronzové a zlato zcela zaslouženě
získal tým Athinganoi.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon