Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Lety u Písku: Na kole za zábavou i historií

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Na sobotu 10. září připravili Město Mirovice a Dobrovolný svazek obcí severního Písecka cyklojízdy, na jejichž všech trasách budou jednou ze zastávek i Lety u Písku, místo bývalého koncentračního tábora pro Romy. Pro cyklisty budou organizátory připraveny trasy v délce 52, 32 a 25 km.

Ředitel Památníku Lidice, který KP Lety spravuje, pro server Romea.cz k chystanému programu uvedl: „V průběhu soboty 10. září návštěvníkům nabídneme prohlídku areálu KP Lety a jeho expozici včetně sociálního zařízení. Přítomni budou naši pracovníci s prodejem publikací a suvenýrů ve stánku a s nabídkou odborného výkladu pro zájemce.“

Památník další aktivity této povahy do budoucna prozatím nechystá: „Zatím neuvažujeme o podobné sportovní akci takového rozsahu a soustřeďujeme se spíše na vzdělávací aktivity pro učitele a nyní i pro mládež, což je naše hlavní poslání,“ uvedl Milouš Červencl.

Do konce roku tak Památník finalizuje přípravu nové putovní výstavy o holocaustu s názvem Porrajmos, která by měla najít své využití zejména na školách. Již na září potom připravuje ve spolupráci se sdružením ROMEA výstavu portrétů romských spisovatelů Lačho lav sar maro / Dobré slovo je jako chleba.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon