Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

LN: Firma v Plzni díky zastupitelům údajně vydělává na chudých

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Firma spřízněná se dvěma plzeňskými zastupiteli, údajně profituje z vymáhání dluhů od sociálně slabých obyvatel města. Před časem dostala od Plzně zakázku na vymáhání dluhů na nájemném bez výběrového řízení. Informují o tom dnešní Lidové noviny (LN).

Firma Sugar Twister-Inkaso, která se přejmenovala na AB – Finanční servis, se podle LN zabývá půjčováním peněz a vymáháním dluhů. Její majitel je bývalý společník plzeňského zastupitele Petra Tofla (ODS) ve společnosti Sugar Twister. Vymahačská firma sídlila v objektu boxerského klubu, který patří jednak Toflovi, jednak dalšímu zastupiteli za ODS Petru Štruncovi. Před časem se přestěhovala do jiného domu, který je Štruncův.

Podle deníku společnost dostala od Plzně zakázku na vymáhání dluhů na nájemném bez výběrového řízení. V současnosti navíc usiluje o koupi 40 městských bytů obývaných převážně sociálně slabými Romy. Firma nabízí asi třetinu tržní ceny a je pravděpodobné, že se jí podaří byty získat.

Oba zastupitelé za ODS nechtějí aktivity firmy ani své vztahy k ní nijak komentovat. Vedení města uvedlo, že nemá s aktivitami těchto zastupitelů žádný problém. Náměstek plzeňského primátora Jiří Uhlík (ODS) uvedl, že pokud jde o výběr firmy na vymáhání dluhů, vedení města jen odsouhlasilo návrh správce městských bytů. Uhlíkovi nevadí ani to, že vymahači chtějí zprivatizovat část domu s neplatiči. “Každý zastupitel má právo požádat si, o co chce. Město mu to buďto prodá, nebo neprodá,” řekl Uhlík LN.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon