Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Martina Balogová hostem na cd hip hopové hvězdy z Mikulova El Nina

31. ledna 2012
Čtení na 2 minuty

Zdá se, že v Mikulově se rodí další hudební hvězda. Po úspěchu skupinyU nás se svítí a Markéty Poulíčkové alias LBP si vyšlapal cestu na výsluní raper El Nino. Mikulovský rodák už se dokonce díky své spolupráci se zpěvačkou Martinou Balogovou ocitl v hledáčku bulváru.

„Hip hop v mém podání je nekompromisní, kontroverzní, upřímný, pravdivý a drzý. A to mně vyhovuje,“ říká El Nino alias Jan Mančík. „Asi za dva týdny vychází moje nové cédéčko, které se jmenuje Anticrist. Budou na něm hosté, jako je Rytmus, Martina Balogová, L. U. Z. A a další. Takže se teď vůbec nezastavím,“ popisuje.

Jak říká, celý jeho život se točí kolem hudby. „K hip hopu jsem se dostal s kámošema na ulici. Poté jsem začal být hudbou posedlý, psal jsem texty a později i sám skládal hudbu. Nejdříve jsme hrávali jen pro kámoše po sklepech, později jsme si těžce vyšlapali cestu až nahoru na pódia velkých akcí,“ vzpomíná na svoji cestu za slávou.

Vroce 1997 založil společně s Dj Chocolatikem skupinu Disgrafix. Za dva roky se přidal ke kapele další člen mc Alezzio, také z Mikulova. První jejich oficiálně vydanou věcí byla dnes již legendární skladba Štvanci. Disgrafix objíždějí celou Českou republiku i Slovensko a stávají se známými.

Repertoár kapely je tematicky velice různorodý. „Nicméně se stylem i zvukem držíme stále ulice. Disgrafix vrací rap do ulic, “ říká sedmadvacetiletý hip hoper, kterému se nelíbí hip hopová móda nadměrných velikostí a obrovských kšiltovek. Podle jeho názoru je to dětské a dávno nemoderní.

„Například v Německu se už hip hopová scéna takto neobléká. Já osobně rád nosím spíše italskou luxusní módu jako je Gucci, Versage a podobně. Móda je můj další koníček, jsem jí posedlý. Je pro mě důležitá, šaty přece dělají člověka,“ podotýká s úsměvem.

Jak přiznává, hudba je pro něj nejen koníčkem, láskou, svobodou a respektem, ale i slávou a výdělkem. „Tohle všechno mi hip hop dal a dává. A já jsem za to vděčný,“ podotýká s hrdostí mikulovský hip hoper, který přes týden vede hip hopový obchod v Brně.

El Nino vystoupí na velikonoční neděli dvanáctého dubna v zaječském klubu Brooklyn. A to v rámci připravované Gangstastar luxury hip hop show vol. 4.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon