Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Martina Balogová včera zazářila v pevěcké show televize Barandov

21. února 2012
Čtení na 2 minuty

Ve včerejším soutěžním klání oblibeného pořadu televize Barandov si vítězství odnesla zpěvačka Martina Balogová. Ačkoliv se v pořadu "To byl náš hit!" založeném na klání sedmi písní,jež zpravidla v nových úpravách zazpívají jiní, ale v případě zahraničních verzí i původní českých podob, talentovaná Balogová objevila již několikrát předtím, teprve skladaba Michala Davida "Největší z nálezů a ztrát, jí přinesla štěstí.

Hitmaker David byl navíc jedním z hostů soutěžní show. Vedle něj usedla do křesla modelka Simona Krainová. Michal David se s televizí dohodl, že píseň bude věnována památce slavné soulové hvězdy Whitney Huston, která předčasně zemřela 11. února v Los Angeles. Zpěvačka debutovala sólovým albem, za nějž získala první cenu Grammy, právě v roce 1985. A ze stejného roku pochází i píseň Michala Davida, která zazněla ve filmu Láska z pasáže. I proto si její autor přál věnovat jí právě památce Huston.

Toto soutěžní klání oblíbeného pořadu, v němž o pořadí vždy sedmi písní rozhodují svými sms hlasy televizní diváci, připomnělo v pondělí 20. února slavnou éru hudby "disco". V devadesátiminutovém programu tak živě zazněly v novém originálním provedení hity idolů přelomu 70. – 80. let, kdy parket ovládaly diskotékové skladby skupin Jackson 5 a Bee Gees nebo Michala Davida a Kylie Minoque. Vedle Balogové vystoupil například Jan Maxián ze skupiny Nightwork s taneční klasikou „I Will Survive“.  Skupinu Jackson 5 připomněla Monika Bagárová v hitu „Blame It on The Boogie“, který v Československu proslavila Marie Rottrová pod názvem „Muž č. 1“.  Hudebnínadání spojené s tanečním a také notnou dávku vtipu projevil Roman Vojtek v titulní písni z filmu Horečka sobotní noci.

Martina Balogová, která se v roce 2005 stala finalistkou první řady české Superstar, po skončení soutěže poněkud upadla v zapomnění. Právě díky TV Barrandov a show To byl náš hit! se opět dostala do popředí zájmu včera se jí podařilo nejen získat společně s Michalem Davidem prvenství,ale právě jmenovaný skladatel a producent jí vysekl v přímém  přenosu poklonu, když řekl: "Málokdy se podaří, že kopie předčí originál. Toto je přesně ten případ. To tys to vyhrála, Martino, svým zpěvem." Ještě dodal, že brzy vezme zpěvačku do studia a nazpívají společný duet. Uvidíme, zda to byla jen slova pronesena v návalu euforie nebo další šance pro zpěvačku,které po předčasném a nečekaném vyřazení ze soutěže Superstar napsal společný duet v tandemu s Karlem Gottem Karel Svoboda.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon