Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Minirozhovor s Renátou Gažiovou

31. ledna 2012
Čtení na 2 minuty

* Proč jste přijala kandidaturu za KSČM?

Po pravdě jsem nikdy nepřemýšlela o tom, že bych kandidovala za jinou politickou stranu než za KSČM. Komunistická strana není nijak odlišná než jiné politické strany. KSČM jde pouze o to, aby lidé měli sociální jistoty, které jim jiná strana nemůže nabídnout. To je také hlavní důvod, proč jsem se rozhodla kandidovat právě za za tuto stranu. Druhým krokem pro mne byl fakt, že mohu tímto způsobem Romy podpořit, protože mám pořád pocit, že se Romové voleb bojí a volebního práva nevyužívají.

* S jakým pocitem jste přivítala zprávu, že jste uspěla?

Musím se přiznat, že mě to velmi potěšilo. Ale nejvíce mě hřálo, že nejen já jsem uspěla v komunálních volbách. Je to způsob, jak Romové mohou dokázat, že i oni mohou být prospěšní věcem veřejným.

* Na co nyní hodláte zaměřit svou činnost?

Chtěla bych toho udělat mnoho, ale to nepůjde tak rychle, jak bych asi chtěla. Nejprve bych se chtěla zaměřit na mladé rodiny s dětmi, které mají problém s bydlením. Například v Hrušově se od roku 1997 nic neopravilo, nepostavilo, kanalizace je tu mimořádně špatná a lidé v těchto podmínkách stále žijí. Nejhorší na tom je i to, že se Hrušov bude zřejmě prodávat a lidé nemají peníze na to, aby si koupili v této lokalitě byty. I proto jsem ráda, že jsem se do zastupitelství dostala, a mám tak možnost říci nahlas, co si o tom vlastně myslím.

* Chcete se věnovat Romům ve vašem volebním obvodě?

Ano, chtěla bych se věnovat především Romům ve svém okolí. Ukázat jim, že se za ně hodlám postavit stejně jako pan Kumar, který je jediný, kdo se Romů v Ostravě nejen zastane, ale zároveň jim i pomůže.

***

Renáta Gažiová

Narodila se 6. 12. 1969, je svobodná a má dva syny. Již v minulosti byla členem KSČM, ale po roce 1989 její činnost ve straně ukončila mateřská dovolená. Studuje prvním rokem na sociálně právní škole v Karviné. V současné době působí jako vedoucí komunitního centra Juniorské čhave.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon