Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Na pracovním DVD budou chanovští Romové a zpěvák Petr Kolář

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Romští obyvatelé mosteckého sídliště Chanov se objeví na instruktážním DVD, které právě v těchto dnech vzniká. Profesionální produkční tým pro něj natáčel ve všech koutech Ústeckého kraje.


Nápad originálního DVD, které je koncipováno jako speciální „televize ESF“, vznikl na půdě agentury, kterou Úřad práce v Ústí nad Labem oslovil v rámci publicitní kampaně. Zatím to vypadá, že přestože DVD ještě nespatřilo světlo světa, bude o něj velký zájem nejen u úřadů práce, vzdělávacích a informačních agentur, na školách a mezi nezaměstnanými. Televizní štáb, sestavený z členů mediálních a produkčních agentur MEDIA LIVE a MEDIA POWER, přijel totiž z několikadenní natáčecí štace s těmi nejlepšími dojmy a ohlasy. Ve všech městech, kde natáčel, byl patrný dopad Evropského sociálního fondu.

Na mikrofon ochotně své příběhy a zkušenosti popisovali zaměstnavatelé, zaměstnanci i úředníci.
Na DVD, pro které se vytvořilo speciální studio, v němž hlasatelka uvádí jednotlivé příspěvky, se kromě chanovských zedníků objeví například obchodní asistentka z lounské firmy vyrábějící technickou keramiku, pečovatelka z bystřanského domova důchodců, místostarosta obce Dobkovice, pracovnice děčínského zámku, terénní laické poradkyně z Chomutovska, slévárenští dělníci z Teplických strojíren, masér z Dubí, lékárnice z Ústí nad Labem a řada dalších. DVD je tak obsahově i místně rozmanitým souborem jednotlivých lidských osudů a hledání vlastní cesty a úspěchu, ať už jde o dělníky, lidi bez vzdělání, ale také o vysokoškoláky nebo ty, kteří místo práce hledají přímo poslání. Na DVD jim při tom bude „asistovat“ i sám Petr Kolář.


Originální DVD slavnostně pokřtí zpěvák Petr Kolář v sobotu 10. května kolem 14. hodiny na mosteckém hipodromu. Poté bude kompletně k dispozici ke stažení na stránkách www.esfustecky. cz.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon