Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Náměstí Míru se brzy promění v multietnický happening

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Ve dnech 15.-16. června 2007 od 10 do 19 hodin se na Náměstí Míru v Praze uskuteční pouliční festival RefuFest aneb PřijdeSvátek, který pořádá občanské sdružení Berkat. Cílem akce je umožnit české veřejnosti setkání s v České republice integrovanými cizinci, azylanty a žadateli o azyl.

V průběhu dvou dnů bude pro návštěvníky a kolemjdoucí připraven bohatý program. Kromě hudebních a tanečních vstoupení nebude chybět národní kuchyně jednotlivých hostů festivalu. Již tradiční bude Bazaret Berkatu s možností koupě výrobků z Čečenska, Afghánistánu a šicí dílny z komunitního centra InBáze. Závan atmosféry různých koutů světa tak budou moci lidé přinést i do svých domovů.

Podle slov organizátorů je festival postaven tak, aby v něm všichni jeho účastníci našli vlastní kousek svobody, uvolnění, odreagování, bezpečí a zaměřili se na lepší stránky života.

Na festivalu vystoupí bez nároku na honorář mimo jiné: David Kraus, Ziriab, Ekvátor, Sahara, Jana Fabiánová a JazzaPPeal, Sestry Steinovy, Alice Bauer a Jazzika, Revelation, Pepa Lábus, Neon Black a Gypsy Hary Band. Chybět nebudou ani tradiční etnické tance, jako např. Rena Milgrom s afghánským tancem, indický tanec kathak a kurdský tradiční tanec.

Ve večerních a nočních hodinách bude festival pokračovat po oba dva dny ve spřáteleném prostoru Cross Club v Holešovicích, kde v rámci RefuFest Nonstop vystoupí Tam Tam Orchestra, Dub in da Trip, Disco Balls, Superhiks,Terne Čhave, Royal HiFi a DJs.

RefuFest se koná pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy a starostky Městské části Praha 2 a ve spolupráci s Poradnou pro uprchlíky, Cross Clubem a o.s. Leccos.Festival finančně podpořilo Ministerstvo kultury ČR. Mediálními partnery akce jsou Rádio 1, Rádio Rota, Rádio Akropolis, Respekt a Týdeník A2.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon