Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

NEviditelní: Romové ve fotografii Lukáše Houdka v rokycanském muzeu

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

V prostorách malé výstavní síně Muzea Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech představí svoji tvorbu poprvé fotograf Lukáš Houdek (*1984). Autor na svých snímcích z let 2005 – 2011 zachytil etudy z každodenního života Romů v několika lokalitách České republiky, Slovenska, Ukrajiny, Francie, Moldávie, Albánie a Kosova.

Černobílé dokumentární fotografie vznikly zejména v rámci antropologických a sociolingvistických výzkumů, na nichž se Lukáš Houdek ještě jako student romistiky na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy podílel. Pracovníci oddělení historie a společenských věd Muzea Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech připravili ve spolupráci s autorem k výstavě tematický doprovodný program pro žáky základních a studenty středních škol.
Výstava NEviditelní bude slavnostně zahájena vernisáží ve čtvrtek 8. září v 17.00 hod. Na vernisáži vystoupí pěvecké duo GIPSY „R“ a ze své tvorby bude číst romská spisovatelka Ilona Ferková.

Veřejnosti bude výstava přístupna tradičně ve dnech ÚTERÝ – NEDĚLE 8.00 – 12.00 a 12.30 – 16.00 hod. až do 30. října letošního roku.

Lukáš Houdek (*1984) je absolventem romistiky na FFUK. Zabývá se humanistickou a dokumentární fotografií. Dlouhodobě se věnuje dokumentování života Romů v různých evropských zemích. Je redaktorem a fotografem informačního serveru Romea.cz a měsíčníku Romano voďi. V současné době působí jako šéfredaktor časopisu pro multikulturní mládež Romano voďori, který vydává občanské sdružení ROMEA.
www.lukashoudek.cz

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon