Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Neznámý útočník ve Varnsdorfu napadl starou ženu, údajnou matku Lukáše Kohouta

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

O dnešním dopoledni došlo ve Varnsdorfu k napadení dvaasedmdesátileté ženy. Dva zamaskovaní útočníci měli podle mluvčího děčínské policie Vojtěcha Haňky ženu ze zadu povalit na zem se slovy “to máš za syna” a po incidentu utéct. Napadená žena ale není dle informací policie v příbuzenském vztahu s Lukášem Kohoutem. Totožné příjmení má být pouhou shodou jmen.

Jak uvedl policejní mluvčí, při napadení nedošlo k žádnému odcizení věcí. Žena však při pádu utrpěla zranění v obličeji a je nyní v péči lékařů. Podle Haňky případ nemá žádný rasový podtext, žádné rasové urážky prý nepadly.

Dle výpovědi napadené ženy se s největší pravděpodobností nejednalo o pachatele z řad Romů. Ti jsou v posledních týdnech terčem nesnášenlivých nálad v několika městech Šluknovského výběžku.

Podle zpráv portálu Novinky.cz nese napadená žena příjmení Kohoutová. Podle serveru se měli útočníci domnívat, že jde o matku Lukáše Kohouta, pořadatele demonstrací ve Varnsdorfu.

K případu se vyjádřil i Lukáš Kohout. Podle jeho slov mělo jít jasně o Romy, kteří se prý chtěli pomstít, uvedl Kohout, přestože při incidentu nebyl přítomen. „Ta přepadená paní se prý shodou okolností jmenuje Kohoutová a měli jí říct, že to má za Kohouta,“ řekl Právu.

Napadená žena zůstává v nemocnici a po útočnících intenzivně pátrají kriminalisté. Zatím není jasné, jak vážná jsou její zranění.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon