Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Nový film Tajnosti jde právě do kin

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Možná každý má uvnitř sebe malou přihrádku tajných tužeb, které ne všichni dokážou probudit k životu. Má ji i Julie, hlavní hrdinka nového filmu scenáristky a režisérky Alice Nellis (Ene bene, Výlet), který právě zahajuje pouť po českých biografech.

Julii ke štěstí nic nechybí. Na první pohled.Jejím životem zamíchá až zpráva o smrti oblíbené zpěvačky a pianistky Niny Simone. Spolu s ní se vracejí vzpomínky na mládí, hudbu, kterou tehdy milovala a k níž postupně ztratila cestu. Rozhodne se koupit si piano, a jakkoliv je tato touha iracionální, právě ono rozhodnutí naruší bezpečí denní rutiny a Julii i celé její rodině změní od základu celý život.

Dle slov Alice Nellis jsou Tajnosti prvoplánově filmem o ženské uprostřed života, v největším rozkvětu, ale zároveň před těžkými rozhodnutími. Hlavní roli v něm svěřila Ivě Bittové, která si k filmu doslova odskočila z koncertního pódia. O jejím oslnivém hereckém umu však není pochyb – stačí vzpomenout na roli Ženi ve filmu Želary či Eržiky z legendární divadelní hry Balada pro banditu, kde na sebe upozornila jako dvacetiletá. Co vedlo Alici Nellis k obsazení právě Ivy Bittové? „Je to příběh ženy, která má ráda hudbu, tedy měla ji ráda. Nějak tu souvislost ztratila a teď se ji znovu snaží najít. Iva je člověk, který hudbu našel. Ovšem není to jen o hudbě, ale také o přímém a svobodném přístupu k životu, přímém napojení na vlastní emoce. A tak to má Iva v hudbě i v životě – její hudba je vyjádřením její vnitřní pohody, kterou si dokázala najít a uhájit,“ vysvětlila Nellis.

Roli Juliina manžela ztvárnil Karel Roden, dceru si zahrála Martha Issová. Hudba k filmu pochází z dílny kapely Buty a multižánrové umělkyně Niny Simone.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon