Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Komentáře

P. Banga: Je mi jedno, že „nasírám“ starostu. Že si on pouští pusu na špacír, mi ale jedno není.

31. ledna 2012
Čtení na 2 minuty

Kmetiněves, Kmetiněves, říkám si a něco mi to připomíná. Nakonec jsem si vzpomněl na třináctiletou zavražděnou dívku a na takzvanou kmetiněvskou výzvu, kterou inicioval místní starosta
Luděk Kvapil. Ten samý Luděk Kvapil, který nemá rád cikány ani tehdy, „když neotravují a nenasírají“. Tak nemá rád Romy, no a co, říkám si. Jeho věc, stejně jako mnoha dalších ostatně. Podle průzkumů nás nemá rádo více než osmdesát procent všech obyvatel ČR.

Platilo by to asi tehdy, pokud by to nebyl zastupitel, dokonce starosta. Vlastně by to platilo i tehdy, pokud by si svoje názory nechal pro sebe. No co, přikazuje mu někdo, aby měl rád homosexuály? Romy? Židy? Vietnamce? Ale ne, je to jeho věc – nemá rád, nemá. Z okna nevyskočím proto, že si o mne jeden (plus mínus z třiaosmdesáti procent) gádžo myslí, že ho zcela určitě „otravuju“ nebo „nasírám“. Zrovna nedávno mne „nasral“ taky. Je to totiž politik a politici spravují peníze, které jsem „věnoval“ na důchodce, příživníky nebo zrovna na platy politiků. Za ty prachy bych si pořídil docela slušnou dovolenou pro sebe, manželku i děti. Když jsem je převáděl, proklel jsem u toho celou politickou scénu a ty budoucí důchodce, kteří si za moje prachy užijí důchod, kterého se nedožiju.

Rozdíl je v tom, že jsem u toho nepsal na facebook rasistické kecy a nejsem politik. Politici vládnou a reprezentují, regionální politici reprezentují obce. To je dost dobrý důvod, proč si nepouštět ústa na špacír. Mám se smiřovat s tím, že politik, kterému přispívám na jeho plat, napíše to, co napsal starosta Kvapil? Jak je možné, že takto smýšlející osoba řídí město?

Patrně to začíná být folklor. Exstarostka Chomutova a současná poslankyně se dostane do sněmovny za pomoci rasistických žvástů, starosta Louda jí má patrně za vzor a opakuje již mnohokrát vyzkoušené. Kvapil zveřejní žvást a ještě ho obhajuje fámou, která se nezakládá na pravdě. Co to má znamenat? To už si mám zvykat na to, že se do mne bezdůvodně navážejí náckové, ale také na to, že se do mne budou navážet politici?

Co je opravňuje k tomu, aby si mne a všechny normální Romáky v republice brali do úst? Patrně to, že dostali ve volbách mandát.

Problém je ale někde jinde. Jak se má člověk bránit projevům rasismu u „obyčejných lidí“, když se může beztrestně jako rasista chovat starosta města?

Upřímně, je mi fakt jedno, co si starosta Kvapil myslí o Romech. Ale jako zastupitel by si měl setsakramentsky dávat pozor na ústa, jako politik je totiž placený i z daní slušných Romů, které beztrestně uráží.

PS: Mimochodem mám za to, že by se měl veřejně omluvit.

KAM DÁL?


Šulc a Kvapil šířili rasistické příspěvky na Facebooku

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon