Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Před domem menšin v Praze budou demonstrovat extremisté

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Extremistická Národní strana (NS) svolala na sobotu 22. března demonstraci do Vocelovy ulice v Praze, kde je mimo jiné i Dům národnostních menšin. V magistrátním seznamu nahlášených shromáždění je jejich akce oznámena jako “shromáždění ke Dni odboje proti pozitivní diskriminaci”.

Dům národnostních menšin zůstane v době shromáždění uzavřen. V domě bude zrušen veškerý program a nebudou v něm ani zástupci menšin, informoval dnes ČTK radní Jiří Janeček. Město se totiž obává možných konfliktů demonstrantů se zástupci menšin.

Demonstrace Národní strany by se měla uskutečnit od 10:00 do 12:00 a nemělo by se jí zúčastnit více než 50 lidí. Zástupci magistrátu netuší, zda má zvolené datum souvislost s nějakými historickými událostmi, nebo bylo vybráno náhodně. O den dříve, tedy 21. března, si svět připomíná Mezinárodní den boje za odstranění rasové diskriminace.

Národní strana je nacionalistická strana, která je registrována od podzimu 2002. Ministerstvo vnitra ji původně zaregistrovat odmítlo, strana se ale obrátila na Nejvyšší soud a ten rozhodnutí zrušil.

NS vystupuje proti Evropské unii a zahraničním přistěhovalcům, kritizuje plýtvání sociálními dávkami, požaduje zákaz všech drog a obnovení trestu smrti. Zastává výrazně antikomunistické postoje.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon