Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Při požáru sklepa domu v Přerově evakuovali hasiči 15 lidí

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Kvůli rozsáhlému požáru sklepa v jednom z domů v Přerově museli včera odpoledne evakuovat hasiči 15 lidí. Oheň se jim podařilo zlikvidovat zhruba po dvou hodinách, lidé se pak mohli vrátit zpět do svých domovů. Příčina požáru i výše škody se stále vyšetřuje, řekl dnes ČTK mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Hořet začalo v jednom z domů v Husově ulici, kde žijí převážně Romové. Oheň na místě likvidovaly tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. “Hasiči v dýchací technice nalezli ve sklepních prostorech ohnisko požáru, jednalo se o velké množství hořícího odpadu. Vzhledem k hustému zakouření schodiště hasiči ihned zahájili evakuaci osob z domácností. Postupně tak z hořícího objektu evakuovali 15 osob,” uvedl mluvčí. Záchranáři poté prostory ochladili a odvětrali. Po likvidaci požáru se lidé vrátili zpět domů.

Během posledního dne roku museli hasiči v Olomouckém kraji vyjíždět k zásahům celkem sedmkrát. Během dopoledne se několik jednotek vrátilo k dohašování na místo pátečního požáru tří střech hospodářských budov v Náměšti na Hané na Olomoucku. Zasahovali například také u požáru tújí na hřbitově v Bukovicích na Jesenicku, který vznikl zřejmě od zapálené svíčky.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon