Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Přijďte si zatančit na hudbu Gyully Bangy a Parne Čilagi!

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Zveme Vás na náš další pražský koncert! Již tuto středu 19. května v kostele sv. Martin ve Zdi blízko Národní třídy (Martinská 8). Začínáme ve 20h.

Připravili jsme několik nových písní, tentokrát vše ryze akusticky. Vícehlasý soubor deseti žen rozličného věku a barvy hlasu doprovodí autor projektu, pianista, kytarista a zpěvák Gyulla Banga, který se postaral o všechny aranže. Zoran Dukić dodá hudbě šťávu všelijakými perkusemi.

Hrajeme tradiční romskou hudbu, některé písně určitě znáte, ale budete překvapeni, jak jsme je upravili. Na začátek se trochu zasníme v pomalejších tónech a ke konci nepřijdete o oblíbené čardáše.

Pokud Vám středa náhodou nevyhovuje, můžete se na nás již brzy přijít podívat jinam.
9. června budeme mít samostatný koncert v KD Beseda v pražských Klánovicích a 19. června v 15 hodin se chystáme na festival Refufest, který proběhne na Kampě.
Těšíme se na Vás na kterémkoli z našich koncertů!

Gyulla Banga soubor založil v loňském roce, s cílem originálně uchopit romskou tradiční hudbu a následně přejít na písně autorské. Soubor v minulosti spolupracoval s dalšími muzikanty (např. Gipsy.cz) a vystoupil na různých akcích. Z letošního roku můžeme zmínit koncert pro Natálku v Benátkách nad Jizerou nebo oslavy Mezinárodního dne Romů na Praze 14. Pravidelně organizují samostatné koncerty, na které si zvou hosty různých hudebních žánrů.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon