17. února 2019 (neděle)
svátek má Miloslava

Prohlášení ze setkání romských neziskových organizací reagující na výrok Jiřího Čunka

Praha, 30.3.2007 15:12, (ROMEA)

My, spolupracující organizace, důrazně protestujeme proti urážlivým výrokům místopředsedy vlády ČR Jiřího Čunka, které se v posledních měsících objevují v médiích. Neúnosným se stává fakt, že vicepremiér dlouhodobě a cílevědomě dehonestuje romskou národnostní menšinu v České republice. Svým výrokem v deníku Blesk ze dne 30. března 2007 překročil hranici společenské přijatelnosti. Jeho interpretace řešení závažných problémů Romů vnímáme jako nástup klerofašismu v České republice.

Žádáme premiéra České republiky Mirka Topolánka, aby se veřejně distancoval od mediálního chování svého místopředsedy.

K tomuto prohlášení se přihlašují zástupci těchto organizací:
Dženo, Athinganoi, Romodrom, IQ Roma Service, Výbor pro odškodnění obětí romského holocaustu, Romea, Mánia, Romano Jilo, Slovo 21/Manushe, Nara, Romano Rat, Fantazie, Cíl, Cikne Čhave, Sdružení kolínských Romů, Bachtale

PŘIPOJTE SE K PROTESTU!
Organizace a jednotlivci, kteří se chtějí připojit k protestu mohou zasílat své stanovisko na romea@romea.cz.

K prohlášení se připojují:
Petr Uhl, bývalý zmocněnec pro lidská práva
Jeroným Janíček, moderátor a publicista (více zde...)
Andrea Bartošová
Roma Vidnava, o. s.
Za lidská práva romských občanů, o. s.

Domácí, Xenofobní výroky Jiřího Čunka, ČunekGATE

Barber Valentýn Toráč (FOTO: Archiv Valentýna Toráče)

videoBarber Valentýn Toráč: Jsem produktivní, potřebuji v životě něco vytvářet

15.2.2019 18:20
Další díl pořadu Desetiminutovka Plus jsme natáčeli na svatého Valentýna s Valentýnem Toráčem, který v Praze provozuje barber shop.

--ilustrační foto--

Ústí nad Labem vyhlásilo bezdoplatkovu zónu na celém území města, včetně Trmic

14.2.2019 13:35
Ústí nad Labem vyhlásilo bezdoplatkovu zónu na celém území města, včetně Trmic. Magistrát usoudil, že celé město je „oblast se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů“. To znamená, že nově příchozí obyvatele nebudou moci pobírat doplatky na bydlení. Platnost tohoto opatření nabyde 4. března. Zjistila to Česká televize.

Facebooková prezentace spolku Čonoro

Kandidát strany se sloganem o havěti působí ve spolku, který má pomáhat Romům a řešit situaci v Chanově

13.2.2019 16:45
Kandidát strany se sloganem o havěti působí ve spolku, která má pomáhat Romům a řešit situaci v Chanově Kandidát politické strany Otevřená radnice Most, která v loňských komunálních volbách uváděla na svých propagačních materiálech slogan „Jen deratizační prostředky na tu havěť nestačí!“ a na sociálních sítí k nim přidávala popisek „Nulová tolerance nepřizpůsobivým“ Pavel Pöschl se měsíc po volbách stal zástupcem nově vzniklé organizace pro pomoc Romům Čonoro v Mostě.