Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Ptáme se vás: Je pro vás zaměstnání důležité?

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Je pro vás zaměstnání důležité?

Angelika Kurinová 35 let, nezaměstnaná

Momentálně nepracuji, jsem vedena po mateřské dovolené na úřadu práce. V současné době se nespoléhám pouze na úřad a snažím se práci shánět sama. Není to ale zrovna pro mne jednoduché. Z vlastní zkušenosti vím, že kdyby úřad nabízel více pracovních nabídek, tak by se zvýšila šance uplatnit se na trhu práce. Co se týče financování státem, nedá se s těmito penězi vyjít, ale je to lepší než nic.

Christian Rivadeneira 26 let, IT technik

Dušan Guna 26 let, zedník

Pro mou rodinu znamenala ztráta mého zaměstnání absolutní strádání. Bohužel bez financí nejde rodinu a domácnost utáhnout. Nakonec jsem zakotvil na úřadu práce, kde jsem nějakou dobu pobyl. Přesto jsem vděčný, protože jsem tak mohl alespoň částečně svůj problém vyřešit. Teď jsem si práci našel a finančně si tak polepšil.

Diana Tyshshuk 37 let, kadeřnice

Pro nás cizince tady v ČR nebyla šance najít si práci, jelikož v té době platil zákon o vízu a sloučení rodiny, tudíž jsem nepracovala celých deset let a byla celou dobu závislá na svém manželovi. Neumíte si představit, jaká to byla hrůza. V současné době pracuji jako kadeřnice a jsem spokojená nejen já, ale také i rodina. Lidem bez zaměstnání bych doporučila, aby pracovali i za menší plat, než si představují, protože ona se zpravidla nějaká lepší pracovní nabídka vyskytne.

Libor Kocourek 28 let, elektronický marketing

Z vlastní zkušenosti vím, že pocit nemít práci je opravdu nepříjemný, leckdy člověk cítí zoufalství a také finanční nouzi. Mrzí mne, že pro mnohé se stal úřad práce něco jako záminka, jak mít zaplaceno zdravotní pojištění státem.

Josef Piroska 19 let, zedník

Zatím neznám ten pocit bytí bez práce, přesto se toho obávám. V nejhorším případě je tady úřad práce, který nabízí pracovní nabídky a rekvalifikační kursy nezaměstnaným. Samozřejmě by to pro mnohé mělo být to poslední, kam by se měli obrátit. Už jen proto, že dávky sociální podpory nejsou nijak vysoké.

Michal Mišelko 19 let, student

Je dobré si uvědomit, že každý z nás může být jednou bez práce, a to i když je vzdělaný. Ale na druhou stranu, každý v této republice má možnost pracovat. Oproti nám mladým jsou na tom hůře starší jedinci, kteří jsou na trhu práce ve velké nevýhodě, protože si každý zaměstnavatel spíše zaměstná mladší, perspektivnější jedince.

Pavlína Svitálková 25 let, pracovnice v bance

Dosud jsem neměla problém sehnat práci, ale věřím, že někteří jedinci takové zkušenosti mají. Pro nezaměstnané je úřad práce něco jako poslední šance. Ale podle mého zastávám názor, že by lidem pomohlo zajímat se a posuzovat náš hospodářský růst. A kromě tohoto si i neustále zvyšovat vzdělání, ale to už záleží na vlastních nárocích samotného jedince.

Petr Procházka 21 let, programátor

Právě jsem dostudoval a zaměstnání zatím nehledám, dělám nějaké brigády a snažím se i podnikat. Vůbec nemám nic proti tomu, když se ze státních peněz platí rekvalifikační kursy pro nezaměstnané, protože si říkám, že když to následně využije v některém ze svých zaměstnání, státu se tak investice mnohokrát vrátí.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon