Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Rasistický web, na nějž upozornila ROMEA, opět funguje

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Podle zjištění občanského sdružení ROMEA internetové stránky neonacistické skupiny Blood and Honour, které zablokovala americká FBI, opět fungují.

Stránky, na jejichž provozovatele podalo občanské sdružení ROMEA trestní oznámení, američtí policisté zablokovali.

Blood and Honour totiž figuruje na americkém seznamu teroristických organizací. Mimo jiné se otevřeně hlásí k militantní formaci Combat 18. Číslice v názvu této skupiny odkazují k iniciálám jména Adolf Hitler.
„Naši američtí kolegové jednali na popud britských policistů, kteří stránku sledovali a označili ji za teroristickou,“ pro Hospodářské noviny říká šéf oddělení informační kriminality policejního prezidia Karel Kuchařík.
„Na stránce se v poslední době objevily návody na výrobu zbraní a odkazy na Combat 18,“ dodává.

Polskou verzi stránek přitom FBI vypnula už před dvěma lety. Česká sekce Blood and Honour není v současné době příliš aktivní. “Moc se neprojevují, nebezpečné je ale právě šíření materiálů Combat 18, které mohou inspirovat,“ míní odborník na extremismus Miroslav Mareš. Blood and Honour je původně londýnská organizace, která vznikla kolem frontmana skinheadské hudební skupiny Screwdriver Iana Stuarta Donaldsona. Ten je považován za ikonu neonacistů. Právě kvůli tomu se o stránky zřejmě zajímala britská policie.


Česká policie o vypnutí stránek Blood and Honour usilovala již několik let. Jejich obsah byl totiž v rozporu s českými zákony. V USA však platí liberálnější zákony, takže Američané zablokovali web až nyní. Ovšem pouze dočasně, od dnešního rána opět fungují.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon