Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA zve na seminář o společenské integraci Romů v Praze a v Královehradeckém kraji

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Občanské sdružení ROMEA pokračuje v sérii seminářů o projektu Podpora Romů v Praze a o dalších projektech zaměřených na sociální inkluzi Romů v regionech České Republiky. Třetí z těchto seminářů bude zaměřen na Královehradecký kraj a koná se 3. dubna 2008 od 12.00 do 16.30 hodin v prostorách Městského úřadu v Jaroměři (nám. Československé armády 16, Jaroměř).

Cílem seminářů je seznámit jeho účastníky s inovativním modelem vzdělávání a zaměstnávání Romů, jenž byl realizován v rámci projektu Podpora Romů v Praze. Prezentaci projektu, který probíhal v rámci mezinárodního partnerství EQUAL, uvedou zástupci partnerů projektu. O zkušenostech ze svých aktivit promluví zástupci o.s. R-Mosty a ROMEA. Dalším výrazným bodem programu bude prezentace regionálních aktivit a projektů, zaměřených na podporu společenské integrace Romů. Promluví zástupci neziskových organizací Salinger- Hradec Králové, Začít spolu- Broumov, Soužití- Jaroměř, Dokořán- Náchod a ČCE diakonie- Jaroměř. Semináře se také zúčastní zástupci sociálních odborů, úřadů práce a vedení měst i občané. Závěrem semináře bude prezentovány záměry a činnosti vládní agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách. Účastníci semináře budou moci společně sdílet poznatky a diskutovat o možnostech a principech práce, zaměřené na společenskou inkluzi obyvatel sociálně vyloučených lokalit, které jsou často obývány Romy.

Ke všem bodům programu bude řízená diskuse a prostor pro dotazy.

Zájemci o účast na semináři mohou získat pozvánku prostřednictvím e-mailu vzdelavani@romea.cz nebo telefonicky na čísle 257 329 667.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon