Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA zvítězila na bowlingovém turnaji

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Občanské sdružení Romea se zúčastnilo prvního neformálního bowlingového turnaje neziskových organizací, který 4.4. uspořádalo sdružení Athinganoi. Náš tým porazil postupně všechny soupeře a zaslouženě zvítězil. Ačkoliv se meeting konal ve velmi přátelské atmosféře, nechyběly dramatické momenty.

Turnaje se zúčastnila čtyři sdružení, zabývající se menšinovou problematikou- Athinganoi, Romea, Slovo 21 a Romodrom. Romea vstoupila do turnaje s nejistým očekáváním, protože jediné zkušenosti s bowlingem měl doposud jen jeho výkonný ředitel Zdeněk Ryšavý.

Hned v prvním zápase narazilo naše mužstvo na „zabijáky“ z Romodromu, kteří slibovali tvrdý boj již odpoledne na veletrhu neziskových organizací. Ovšem převaha ve váhové kategorii naštěstí neznamenala převahu na bowlingové dráze a Romea dokázala strhnout vítězství na svou stranu. Ve vedlejší dráze mezitím bojovalo Slovo21, které zanedlouho tzv. „o ranec“ podlehlo zkušeným borcům z Athinganoi a které mělo být dalším soupeřem našeho již sebevědomého týmu. Po prvotním zaváhání se skvěle rozházela dámská část mužstva a vyrovnanými výkony zařídila nad Slovem hladké vítězství. Pak ovšem nastoupila krize. Týmu Romea se nedařilo odolávat kobercovým náletům, které na kuželky systematicky vypouštěli zástupci pořádajícího sdružení a v prvním vzájemném zápase podlehla o drtivých 50 bodů. Bylo jasné, že finále bude druhým soubojem týmů Romea a Athinganoi, a proto naši agenti sáhli k tajné zbrani jménem Standa Laburda. Nová posila vlila do rukou všech novou mízu a bowlingový bůh se opět obrátil na správnou stranu. Zhruba uprostřed zápasu začal soupeř chybovat a náskok Romey exponencionálně narůstal. Když zaznamenala strike (úder, při němž dojde ke shození všech kuželek) i předsedkyně sdružení Jarmila Balážová, bylo jasné, že závěrečné hody Vojtěcha Lavičky budou už jen exhibiční tečkou za skvělým utkáním.

Romea si tedy odnesla vítězství, druhé skončilo sdružení Athinganoi, třetí Romodrom a čtvrté statečné Slovo21. Po skončení turnaje pokračovala neformální zábava do pozdních nočních hodin.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon