Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Romský talent již v sobotu!

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Celorepubliková soutěž, na níž se utká řada romských dětských talentů, začíná již tuto sobotu v Kulturním domě Vltavská. Romskému informačnímu servisu to oznámila Julka Vodrážková z občanského sdružení Cikne čhave, které soutěž pořádá. Po skončení soutěže bude od 20 hodin probíhat taneční ples v doprovodu kapely City Boys z Trnavy.

Na soutěž se přihlásilo celkem 178 dětí z různých koutů České republiky, například z Brna, Hranic, Broumova, Liberce, Roudnice nad Labem, Kladna, Písku, Neratovic, Prahy. Děti budou soutěžit ve třech disciplínách, a sice v tanci, ve zpěvu a hře na hudební nástroj.

Do poroty usednou mimo jinými muzikanti Milan Šenki, Štefan Malík a Jan Surmaj nejstarší, dále redaktor deníku Blesk Jan Josef Horváth, koordinátorka města Jablonec nad Nisou Anna Cínová, Dana Dubjelová z občanského sdružení Romodrom.

„Kromě věcných cen čeká na vítěze také mnoho příležitostí. Vítězka loňského ročníku Andrea Hauerová byla hostem Jana Krause v pořadu České televize Uvolněte se, prosím! a zúčastnila se také Letní školy na hradě Svojanov, kterou každoročně pořádá Ida Kelarová,“ sdělila serveru Romea jednatelka sdružení Cikne čhave Julka Vodrážková.

Soutěž moderují Iveta Demeterová z Rádiarota a Richard Samko z ČT 1. Akce proběhne v KD Vltavská na Praze 7 od 10 do 18 hodin. Vstupné činí 20 Kč pro děti, 50Kč pro dospělé. Na večerní ples pouze ve společenském oblečení, vstupné na něj činí 200Kč.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon