Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Sdružení ROMEA apeluje na stažení serveru Necyklopedie z finále soutěže o Křišťálovou lupu

31. ledna 2012
Čtení na 3 minuty

Sdružení ROMEA vyjadřuje znepokojení nad účastí serveru Necyklopedie.wikia.com ve finále letošní soutěže Křišťálová lupa, která se profiluje jako projekt, jenž „oceňuje nejoblíbenější a nejzajímavější projekty a služby českého Internetu“. Tato parodie na mezinárodní encyklopedii Wikipedia.com totiž obsahuje celou řadu xenofobních a rasistických definic některých hesel, čímž může přispívat k vytváření či prohloubení již existujícího nesnášenlivého klimatu ve společnosti. Za obzvlášť nebezpečné považujeme oceňování takového serveru v době, kdy českou společností rezonují protiromské nálady a obecná frustrace z ekonomicko-sociálního směřování země, jež těmto náladám napomáhá.

Například po vyhledání hesla „Romové“, se stránka čtenáře zeptá: „Možná hledáte: Prase obecné, Michael Kocáb, Džamila Stehlíková, či Jiří Čunek“. Stránka potom dále mimo jiné uvádí: „Na první pohled vypadají Romové skoro jako lidé, ale především u romských samic je velký rozdíl ve vnitřní anatomii. Romské samice mají, stejně jako ramlice, dvě dělohy a mohou tak paralelně vynosit dva vrhy mláďat v průběhu 5 měsíců (na rozdíl od lidí, kde celý cyklus trvá 9 měsíců). Vrh většinou čítá cca 5–7 romských mláďat a většině se podaří přežít.“ Tento výrok je nejen rasistický, ale hrubě uráží i postavení ženy jako takové.

Stránka se nevyjadřuje dehonestujícím způsobem jen o Romech. Pod heslem „homosexualita“ se dozvídáme: „Homosexuálové jsou svojí podstatou vampýři. Pro své rozmnožení potřebuje teplouch morongo načerpat až sedmkrát jemnohmotnou baryonovou energii známou jako psí-prána, kterou produkují těla mladých samců v oblasti muladhara čakry (prdele). Směsí finančních pobídek, alkoholu, drog, lichotek, a nezřídka také násilí, usiluje homosexuál dostat mladého muže (v pokud možno bezvládném stavu) do horizontální polohy. Vloží si jeho penis do úst a vysaje z něj všechnu pránu. Nashromáždí-li se v těle homosexuála dostatek prány, jsou organely teploucha schopné se začít množit geometrickou řadou a homosexuál infikuje ostatní jedince: potem, slinami, atd.

Na serveru Necyklopedia.wikia.com se dále pod heslem „gay“ lze dočíst: „Gayem se myslí muž, který má až úchylnou touhu prozkoumávat jiné muže (může se jednat až o módní záležitost). Problém nastává, když se potkají 2 a více gayů. Počet gayů je přímo úměrný velikosti hrozby společnosti. Takto tvořené páry (nebo organizované homoskupiny) vedou k rozkladu lidské populace.

K Židům a Izraeli se Necyklopedie.wikia.com vyjadřuje následovně: „Ve čtyřicátých letech to Evropa fakt přešvihla, mlácení do hlavy a občasné smýkání za vousy po dlažbě přerostlo únosnou míru. Kdekdo v Evropě lítal sem tam po městě, a hledal nějakýho Žida, aby si mohl bouchnout. Dokonce je zadarmo vozili vlakama do Polska, aby je tam mohli mlátit do hlavy hromadně.

Sdružení ROMEA považuje setrvání výše zmíněného serveru ve finále prestižní soutěže, kterou Křišťálová lupa je, za nepřípustné a žádá tímto jeho diskvalifikaci, jelikož se podle nás dopouští hned několika trestných činů:

– § 355 Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob
– § 356 Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod

Necyklopedie se sice snaží působit na veřejnost jako recesistický server, ale prostřednictvím svého serveru šíří postoje, s nimiž má Evropa smutnou historickou zkušenost a které se v posledních měsících (snad i letech) začínají opět dostávat ke slovu.

Pakliže server Necyklopedie.wikia.com bude nadále jedním z finalistů, domníváme se, že tato skutečnost devalvuje dobré jméno a prestiž soutěže samotné.

K prohlášení se připojuje také sdružení In IUSTITIA.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon