Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Skupina Čilágos pokřtí své nové CD

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Rodinná kapela Čilágos, kterou české i zahraniční publikum zná již šestnáctým rokem, pokřtí v pátek 7. září své nové CD nazvané Tuke.

Na slavnostní akci, již bude moderovat moderátor České televize Richard Samko, si Čilágos pozvali několik hudebních hostů – Bengas, Bertas, Gitans a DJ Titu. Křest se uskuteční v sále Orlovna ve východočeském Šonově u Rozkoše.

Kdo má do Šonova daleko, bude mít možnost vidět kapelu třeba 15.září na zámku v Novém Městě nad Metují a na vinobraní na hradě Kuksu.

Kapela Čilágos vznikla v roce 1991 Náchodě, odkud také pochází všech nynějších 10 členů. Původně dětský soubor se v jednom období rozrostl až na třicet rodinných příslušníků, to když se k dětem přidávali postupně i dospělí. Repertoár Čilágos je tvořen převážně tradičními romskými písněmi z východního Slovenska, odkud pocházel výtečný primáš Ondrej Kuru. Jeho vnuci a vnučky dodnes udržují kontinuitu rodinné hudební linie. Čilágos vystupuje i za hranicemi České republiky. Má za sebou například vystoupení na festivalu Černobílý svět v Holandsku či turné po univerzitách v americké Georgii v roce 2002.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon