Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Stáhněte si sedmé číslo Romano voďori

31. ledna 2012
Čtení na 2 minuty

Milý čtenáři,

jaro pomalu finišuje, voda v rybníce se přihřívá, ulicemi a parky drnčí desítky kolečkových bruslí a kalhoty a sukně se zkracují a zkracují. Ano, je tu máj, lásky čas. Z celého srdce doufám, že jsme nepřišli o množství čtenářek (následkem jejich seschnutí), které buď chlapci během posledních dubnových dní nestihli vyšupat, nebo nebyly prvního května políbeny pod rozkvetlou břízkou či jinou dřevinou.

Na lavici ti právě přistálo sedmé, v tomto školním roce poslední, číslo Voďori. To se tentokrát zaměří na téma poetické a kreativní – múzování. Pokud takovým rysem neoplýváš, budeme se snažit zrádné múzy vyprovokovat, aby tě v dohledné době přišly políbit a probudily v tobě ukryté tvůrčí střevo.

Aktuální téma otevře článek Marty Trpišovské ze skupiny pohybového divadla NANOHACH. V něm se dočteš (a dodíváš – je u něj hodně fotek), jakým způsobem se toto uskupení snaží tancem a pohybem probudit ospalé a omšelé veřejné prostory a části českých měst. Psycholožka Dana Hajná tentokrát naváže textem, ve kterém radí, jak si vrozený talent a kreativitu pěstovat.

Martina Kollerová tě v rubrice S.O.S. zavede do východoafrické Keni a popíše své zkušenosti s prací v jednom z tamních sirotčinců.

Naše ostřílená sloupkařka Anna Kolářová tentokrát zpovídala autorku knížek pro mládež Petru Braunovou. Zjišťuje v něm okolnosti vzniku jejích nejznámějších knih a způsob hledání inspirace pro nová témata.

Na závěr bych rád doporučil dvoustranu věnovanou hororovým úkazům. První je článek o bytostech, kterých se bojíme především o půlnoci – o upírech. Strašidelnou dvojici textů pak uzavírá příběh kladrubských redaktorek o pomstychtivém lesním duchovi, který uvězní statečnou mladou dívku Bertu. Všechno ale nakonec, jak jinak, dobře dopadne.

Laďa Gažiová se tentokrát v komiksu věnuje úspěšnému projektu sdružení Berkat v Afghánistánu, v jehož rámci tamní ženy vyrábějí koberce a jiné druhy textilií, které potom dobrovolníci v České republice prodávají. Vydělané peníze putují k samotným ženám a na rozvoj vesnice, v níž žijí.

Takže! Raz, dva, tři, čtyři! Vytáhni tílko, šortky, Voďori a jde se k vodě!

Aktuální číslo Romano voďori si můžete stáhnout na odkazu http://www.romanovodori.cz/casopis/

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon