Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Štefan Tišer: Strana rovných příležitostí chce pro všechny dostatek pracovních příležitostí

01. února 2012
Čtení na 1 minutu

Nedávno zaregistrovaná Strana rovných příležitostí si jako stěžejní bod vytyčila pomoc sociálně slabým občanům. Receptem na potlačení nepokojů ve Šluknovském výběžku je podle jejího předsedy Štefana Tišera dostatek pracovních příležitostí. „DSSS hlásá ‘Cikáni do práce’, ale přitom žádná práce není,“ ohradil se Tišer v reakci na víkendový mítink Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) ve Varnsdorfu, kde podporovatelé DSSS skandovali hesla jako „Cikáni do práce“ nebo „Stop černému rasismu“.

„V první řadě by se měl stát a vláda postarat o to, aby byla práce,“ řekl Tišer. „Když bude práce, nepokoje nevzniknou,“ dodal. Dostatek pracovních příležitostí je podle něj klíčem k řešení sociálních nepokojů, které, zejména na severu Čech, vypukly loni na podzim. S tímto se také Strana rovných příležitostí chystá jít letos na podzim do krajských voleb.  

Podle Tišera je rovněž nutné prosazovat nulovou toleranci a nepřiživovat pnutí mezi majoritou a menšinou děláním rozdílů v tom, kdo je pachatelem trestných činů. „Ať to provede jakýkoli člověk, jestli je to Rom nebo bílej, ať je to kdokoli, jsou tady orgány trestního řízení, které věc mají řešit,“ řekl s tím, že je důležité stoprocentně prošetřit všechny spáchané trestné činy.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon