20. dubna 2021 (úterý)
svátek má Marcela

Tiskové prohlášení ministra Kocába k veřejnému slyšení v Senátu

Praha, 21.5.2009 14:24, (ROMEA)

Důvodem mé neúčasti na veřejném slyšení senátního Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu, "Pomáhá státu městům a obcím v boji s neplatiči?",
bylo absolutně nestandardní rozhodnutí veřejnoprávního média, ČT 24, vysílat toto veřejné slyšení živě.

V době permanentní předvolební agitky, kdy řada účastníků panelu usiluje o získání křesel buďto v Evropském parlamentu, nebo v české Poslanecké sněmovně, mi připadá, že svou účasti na takto přenášeném veřejném slyšení bych vstoupil do volební kampaně.

Navíc byl panel sestaven neproporcionálně. Jeden názorový proud, se kterým zásadně nesouhlasím a který je reprezentovaný primátorkou Řápkovou, byl zastoupen většinou řečníků a tímto byl dán tomuto proudu nadstandardní prostor ve veřejnoprávním médiu. Na této propagaci jsem se nehodlal podílet. Např. zástupci romské komunity, o které se jednalo zejména, nebyli přizváni vůbec.

Mé rozhodnutí umocnil i fakt, že celou akci svolala a jednostranně zaujatě řídila senátorka Janáčková, známá svými kontroverzními výroky s rasistickým podtextem. Urážky na moji adresu, které v průběhu semináře proběhly ze strany senátorky Janáčkové, mne ujistily, že jsem jednal správně.

Jelikož se ale jednalo o akci na půdě Senátu ČR, kterého si velmi vážím, rozhodl jsem se poskytnout účastníkům své stanovisko prostřednictvím své mluvčí a poradkyně, paní Lejly Abbasové, což považuji za naprosto legitimní přístup.

KAM DÁL?
Janáčková urážela Kocába, neodpustila si ani rasistickou poznámku na Abbasovou

Kocáb se odmítl podílet na mediální propagandě primátorky Řápkové a senátorky Janáčkové v Senátu

Domácí, Rasismus, Ivana Řápková, Liana Janáčková, Exekuce sociálních dávek