Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

UEFA kvůli rasismu zřejmě prošetří utkání Lazia s Bukureští

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Vedení UEFA si vyžádalo záznam úvodního utkání 3. předkola Ligy mistrů mezi fotbalisty Lazia Řím a Dinama Bukurešť. Duel provázely násilnosti a rasistické pokřiky fanoušků a vedení Evropské fotbalová unie zvažuje, že zahájí vyšetřování.

“Nejdřív ale musíme počkat na zprávu od rozhodčího a delegáta utkání. Pokud se fanoušci porvali před zápasem, není to záležitost fotbalu, ale policie. Nicméně pokud tomu předcházely rasistické urážky, vadí nám to. To musíme ze stadionů vymýtit,” prohlásil dnes mluvčí UEFA.

Během utkání se také jiskřilo na trávníku. Domácí dohrávali zápas bez vyloučených Mutarelliho a Behramiho, Dinamo přišlo v závěru o Goiana.

Ostré střety odnesl zlomeninou čelisti římský obránce Emilson Caribari. Po zápase zamířil rovnou do nemocnice na operaci a s největší pravděpodobností přijde o odvetu za dva týdny. “Musíme posbírat mrtvé, zraněné a jít dál. Pořád máme šance padesát na padesát,” řekl trenér Lazia Delio Rossi. Jeho slova vyzněla trochu nešťastně vzhledem k tomu, že pět fanoušků Dinama odneslo potyčky před zápasem zraněním. Jeden z příznivců musel do nemocnice s několika poraněními hlavy, jeden s bodnou ranou v zádech a třetí na noze.

Lazio už kvůli rasismu svých fanoušků dostalo v minulosti třikrát od UEFA trest.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon