Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

V Praze pokračuje festival Otevřená náruč, zaměřený na menšiny

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Na menšiny a menšinové žánry je zaměřen festival Otevřená náruč, který dnes pokračoval v Praze. Speciální řadu představení a koncertů pořádá už počtvrté Národní divadlo v Praze.

Poté, co v pondělí tuto přehlídku zahájil v historické budově české první scény italský sbor Společnosti tridentských horolezců s osmdesátiletou tradicí, vystoupil dnes večer na jevišti Stavovského divadla celosvětově úspěšný indický tanečník Astad Deboo. Jeho umění vychází z klasických indických tanců a asijských bojových umění. Velice odvážně je kombinuje s prvky moderního tance, a tím přitahuje pozornost řady choreografů a hudebníků.

Deboo spolupracoval například s Pinou Bauschovou a podílel se na choreografii primabaleríny Maji Plisecké. Vystupoval ve více než 60 zemích. Známé jsou jeho aktivity pro neslyšící.

Vystoupil například na 50. výročí Amerického festivalu tance v Durhamu v Severní Karolíně a na Festivalu Spolet v Charlestonu v Jižní Karolíně. Své umění předvedl i královské rodině v Japonsku a Thajsku a představil se také se skupinou Pink Floyd v Londýně. V Praze ho doprovázeli bubeníci s Manipuru.

Festival Otevřená náruč zakončí 16. března v Divadle Kolowrat Múzická škola umění pro zdravotně handicapované žáky z Ostravy – Mariánských Hor. Program bude sestaven z ukázek tvůrčího procesu při dramatické, hudební, výtvarné a taneční výchově.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon