Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Vážení přátelé,

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

právě držíte v rukou jediné vydání novin Antidiskriminace, které jste obdrželi buď jako samostatné noviny, nebo přílohu našeho romského měsíčníku Romano voďi. Naším cílem je vám co nejlépe přiblížit problematiku diskriminace, dostatečně vysvětlit, co tento pojem vlastně znamená, protože i vy jste se mohli stát obětí diskriminace, aniž byste to věděli.
Chceme vám poradit, jak se v určitých situacích zachovat, jak dále postupovat v případech, kdy jste se stali obětí diskriminačního chování.

Na stránkách Antidiskriminace se mimo jiné dozvíte, kdo se tímto negativním společenským jevem zabývá a jakými resty ho lze postihnout. Seznámíme vás rovněž s lidmi, kteří již diskriminaci poznali na vlastní kůži. V neposlední řadě vás chceme upozornit na Antidiskriminační bezplatnou telefonní linku 800 220 800, kterou obsluhuj e tým lidí ochotných pomoci i vám v případě, že jste se s takovýmto jednáním setkali.

Cílem nejen těchto novin, ale také všech antidiskriminačních aktivit, které občanské sdružení Romea nyní realizuje, mimo jiné i Server antidiskriminace http://antidiskriminace.romea.cz, je dodat vám odvahu se bránit a přesvědčit vás, že nelze zůstat k diskriminaci lhostejní. Obzvláště v případě diskriminace Romů v oblasti zaměstnávání (tím nezlehčuji všechny ostatní oblasti ani diskriminované skupiny) tento stav brání výrazně změnit sociální situaci Romů k lepšímu.

I když je diskriminaci obtížné a zdlouhavé prokázat, lze se domoci spravedlnosti. O tom se přesvědčíte například na příběhu pana Lecha Sydora, který byl diskriminován kvůli své sexuální orientaci.

Žádná nespravedlnost, a tou diskriminace každopádně je, by neměla zůstat nepovšimnuta. Pokud po přečtení Antidiskriminace dojdete poznání, že jste byli či jste diskriminováni, braňte se!

Věříme, že vás Antidiskriminace, toto jediné vydání, zaujme a vy sami se aktivně zapojíte do boje s diskriminací.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon