Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Ve Francii obviněni tři policisté z rasismu

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

V severofrancouzském městě Amiensu byli dnes z nabádání k rasové nenávisti obviněni tři policisté, kteří zdravili nacistickým pozdravem a dopustili se rasistických a protižidovských výroků. Podle obžaloby mimo jiné v nočním podniku vykřikovali “smrt Židům”. Informovala o tom agentura AFP.

Ze stejných důvodů byly obviněny další dvě osoby, řezník a šéf obchodu s masem. Policie všechny zatkla v pátek. Činů, z nichž jsou obviněni, se údajně dopustili v noci z 1. na 2. února.

Tato skupina údajně vstoupila do jednoho nočního podniku v Amiensu a vykřikovala “Smrt Židům”, řekl AFP zástupce státního prokurátora v tomto městě Philippe Petitprez.

Jeden z policistů údajně prohlásil, že odmítá “nechat svou zemi kolonizovat Araby či negry”, sdělila prokuratura.

Všichni dále přiznali, že pronášeli přípitky “Heil Hitler” či “Sieg Heil” a zdravili se nacistickým pozdravem. Žádný však nepřiznává protižidovské výroky. Žádný z nich také nepřiznal příslušnost k některé neonacistické skupině.

Podle zdrojů blízkých vyšetřování vedl jeden z obviněných policistů předvolební kampaň pro francouzskou extrémně pravicovou Národní frontu a jeho žena je poslankyní této strany. Kromě toho je členem malého policejního extrémně pravicového syndikátu.

Všech pět obžalovaných je na žádost prokuratury na svobodě pod policejním dohledem.

Jejich činy důrazně odsoudila ministryně vnitra Michele Alliotová-Marieová a označila je za nepřípustné.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon