5. dubna 2020 (neděle)
svátek má Miroslava

Sdružení Konexe: Mikuláš pro děti i dospělé, vystěhované z Předlic na ubytovnu

Ústí nad Labem, 3.12.2012 12:32, (ROMEA) Dárky dostali děti i jejich rodiče  celý článek

Studenti a učitelé středních škol se budou učit o rozdílech mezi patriotismem, nacionalismem a národovectvím

Ústí nad Labem, 3.12.2012 10:14, (ROMEA) Autorem projektu za 5,7 milionu korun je Filozofická fakulta UJEP.  celý článek

V Praze se 29. 11. 2012 uskutečnilo slavnostní setkání romských vysokoškolských studentů, kteří se stali úspěšnými stipendisty Romského vzdělávacího fondu (REF) pro akademický rok 2012/2013. V rámci Romského pamětního univerzitního stipendijního programu (RMUSP), který REF uděluje již třináctým rokem, bylo v Česku podpořeno 44 studentů. (FOTO: Zdeněk Ryšavý)

videoPřes 40 budoucích romských profesionálů obdrželo na slavnostním předávání vysokoškolská stipendia

Praha, 26.11.2012 11:10, (ROMEA - AKTUALIZOVÁNO 30. 11. 2012, 12:00) Ve čtvrtek 29. 11. 2012 se v pražském divadle D 21 uskutečnilo slavnostní setkání romských vysokoškolských studentů, kteří se stali úspěšnými stipendisty Romského vzdělávacího fondu (REF) pro akademický rok 2012/2013. V rámci Romského pamětního univerzitního stipendijního programu (RMUSP), který REF uděluje již třináctým rokem, bylo v Česku podpořeno 44 studentů. Od svého založení zde REF podpořil studentská stipendia za více než dva miliony eur.  celý článek

Ilustrační Foto: archiv Romea.cz

Trestné činy z nenávisti jsou v EU realitou, ukazují dvě nové zprávy agentury FRA

Praha, 27.11.2012 15:12, (ROMEA) Trestné činy z nenávisti jsou v celé Evropské unii (EU) každodenní realitou.  celý článek

MŠMT představilo plán opatření k výkonu rozsudku D.H. proti ČR

Praha, 27.11.2012 14:43, (ROMEA) Plán opatření k výkonu rozsudku D.H. bude realizován v příštích dvou letech.  celý článek

Nadace OSf Praha podpořila projekty, které se zaměřují na výchovu dětí ze sociálně vyloučených komunit, neboť právě zde se vysoké procento dětí nedostane do mateřských škol a složitá situace rodin vede k nedostatečnému rozvoji dětí. (FOTO: OSF Praha)

Den otevřených dveří v „Maminkovském a dětském klubu“

Ostrava, 7.11.2012 11:43, (ROMEA) Dne 30.10.2012 od 10. hod proběhl v lokalitě Horní Suchá „Den
otevřených dveří“  celý článek

Sdružení IQ Roma servis získalo prestižní ocenění EuroGuidance

Brno, 10.10.2012 11:22, (ROMEA) Sdružení vyhrálo s příspěvkem Poznám sebe – poznáme tebe aneb Cesta k rozvoji začíná spoluprací.  celý článek

--ilustrační foto--

Iniciativa Vraťte nám stát: Zákon umožňující zřídit občanskou parlamentní vyšetřovací komisi jde do parlamentu

Praha, 5.10.2012 9:45, (ROMEA) Podle hlasování poslanců se ukáže, kdo má zájem na vyšetření korupce.  celý článek

TIME OUT - prázdninový pobyt dětí z Komunitního centra pro děti a mládež Cheiron T.

TIME OUT 2012 aneb Prázdninový pobyt pro děti a mládež ze sociálně slabých rodin

Blatnice, 25.9.2012 11:32, (ROMEA) Cheiron T, o.p.s. pořádal letos již posedmé prožitkový pobyt pro romské děti a děti ze sociálně znevýhodněného prostředí „Time out“. Prázdninového pobytu v Blatnici ve vzdělávacím středisku ZVAS.  celý článek

Pozvánka na první ročník Dne sousedství

První Den sousedství v Cheironu

Tábor, 24.9.2012 12:57 Ve středu 26. září pořádá Cheiron T, o.p.s. za podpory Města Tábor ve spolupráci s Českou asociací streetwork, o.s. první ročník Dne sousedství.  celý článek

--ilustrační foto--

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání: TV Nova podněcuje k nenávisti vůči Romům

Praha, 4.9.2012 15:14, (ROMEA) Tisková zpráva Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o způsobu informování TV Nova o Romech v hlavním televizním zpravodajství.  celý článek

--ilustrační foto--

Agentura pro sociální začleňování: šance na práci pro 500 nezaměstnaných lidí ze severu Čech

22.8.2012 13:10, (ROMEA) V celkem sedmi městech vzniklo 10 projektů na podporu zaměstnanosti z prostředku státních fondů.  celý článek

Účastníci projektu

Projekt posílil otevřenost škol vůči Romům a cizincům

Praha, 30.7.2012 16:03, (ROMEA) Celkově více než 8 tisíc žáků a studentů ze 103 českých základních a středních škol se zapojilo do projektu občanského sdružení Slovo 21, který se snažil dostat multikulturní výchovu do školních lavic ještě ve větší míře, než k tomu dochází v rámci průřezových témat Rámcového vzdělávacího programu.  celý článek

Platforma Vraťte nám stát!: Odvoláním ministra spravedlnosti premiér zdiskreditoval jakékoli reformní a protikorupční kroky své vlády

Praha, 28.6.2012 16:42, (ROMEA) Server Romea.cz zveřejňuje tiskovou zprávu platformy Vraťte nám stát! jejímž zakládajícím členem je i ROMEA, o. s. Platforma kritizuje odvolání ministra spravedlnosti Pospíšila.
Tisková zpráva platformy Vraťte nám stát!  celý článek

--ilustrační foto--

Karlovarský kraj studuje, jak řeší začlenění romských dětí ve školách Britové

Praha, 26.6.2012 21:40, (ROMEA) Úředníci budou studovat příklady dobré praxe začlenění romských dětí v Británii.  celý článek