Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Děti z Krásné Lípy se věnovaly dramatické výchově

25. února 2012
Čtení na 1 minutu

Všestranně muzikálně nadaná Marcela Surmajová představila dětem z Krásné Lípy prostředí divadelní scény a prvky dramatického umění. Děti měly možnost poznat zákulisí divadelní scény, ale i sami si vyzkoušet jaké je to být hercem.

Při prvním setkání se děti seznámily s mentorkou a programem projektu Romský mentor. Postupně navázaly na diskuzi o českých a romských tradicích a vytvořily obrázky, kterými pak vyzdobily svou klubovnu. Návštěva divadelního zákulisí varnsdorfského divadla měla za úkol přiblížit dětem svět divadla, ukázat jim jak vypadá zákulisí a kulisy.

Poté již děti rozvíjely svou kreativitu při vytváření scénáře a sehrání parodie na pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků. Děti si tak mohly zkusit, jak vytváření představení funguje.

Počátkem prosince za dětmi přijeli herci divadla Viola s hravým představením Ententýky a děti měly možnost vcítit se do pocitu jaké je to být divákem a navíc je herci zapojily do divadelního představení.

Poté již děti začaly pracovat na přípravě malého představení na téma televizního pořadu Pošta pro tebe. Postupně vytvářely scénář a trénovaly role postav. Nesměla chybět ani výroby kulis. Nacvičování scénky dětem zpestřovaly různorodé hry či tanec. Při osmém setkání se již děti mohly pochlubit pěkným vystoupením a my jim přejeme stále stejné nadšení pro věc.

Romský mentor je projekt, jehož hlavním cílem je přispět k integraci znevýhodněných dětí prostřednictvím realizace volnočasových aktivit z oblasti umění a kultury. Do České republiky jej přinesla organizace Open Society Foundations za přispění programu Arts and Culture z Budapešti, která jej plně dotuje. Realizátorem v Česku je od roku 2011 občanské sdružení ROMEA.

Více informací naleznete na stránkách sdružení Romea či na facebooku.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon