Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

ARA ART představil u příležitosti oslav Mezinárodního dne Romů novou pohádku Pal e marikľi?: Podívejte se na reportáž ROMEA TV z premiéry

07. dubna 2023
Čtení na 1 minutu
Divadelní skupina ARA ART uvedla v Divadle D21 novou pohádku s názvem Pal e marikľi?, kterou připravila k letošním oslavám Mezinárodního dne Romů. Skupina má na svém kontě už několik úspěšných divadelních produkcí, například pohádku Čirikloro, aneb co říká ptáček?. Tentokrát se rozhodla spojit do jednoho představení tři krátké romské příběhy. V pohádce vystupují dva herci, Michal Žolták a Nikolas Ferenc, kteří se také podíleli na textech písní.

“Zvolili jsme tento formát, že jsme nevzali jen jeden text, jako to bylo u té první pohádky, ale vzali jsme tři krátké vyprávěnky, takové romské pohádky. Jednu o tom, jak král nechal zasít diamanty, druhou o farářovi a jeho psíkovi a třetí o tom, jak se Rom domluvil s králem,” řekla v reportáži ROMEA TV dramaturgyně Líza Urbanová.

V pohádce hrají dva herci: Michal Žolták, který je absolventem konzervatoře a hrál například ve hře Dajori, a Nikolas Ferenc, který je studentem DAMU a s ARA ART spolupracoval například na hře Bídníci, kterou uvedlo Divadlo Husa na provázku. Oba se spolupodíleli i na textech dvou ze třech písní, které v pohádce Pal e marikľi? zazní.

Oslavy Mezinárodního dne Romů vyvrcholí 8. dubna v divadle Archa, kde se uskuteční slavnostní galavečer. Těšit se můžete na talentovanou zpěvačku Zeu, Edit Band sester Bendigových, Tommy Bela & Ricco Šarkozi a další hosty z Česka i ze zahraničí. Všechny umělce opět doprovodí Live Band Milana Kroky.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon