Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Hudební hvězda Igor Kmeťo zazáří během nedělního programu pražských oslav Mezinárodního dne Romů

06. dubna 2024
Čtení na 1 minutu
Igor Kmeťo (FOTO: František Bikár)
Igor Kmeťo (FOTO: František Bikár)
V Praze pokračuje program oslav Mezinárodního dne Romů v režii společnosti Ara Art. V neděli 7. dubna bude opravdu z čeho vybírat: Program začne už v 11h v prostorách organizace RomaPraha na Černém Mostě. Tam je možné zúčastnit se pěveckého workshopu Zvuky Romů ve světě s  Petrou Gelbart a v 16 hodin tu pak ještě v proběhne koncert Pavlíny Daňkové a Petry Grundzové.

Pokračovat se bude také v centru Prahy, tedy v Kampusu Hybernská. Zde bude od 16 hodin také možné zúčastnit se pěveckého workshopu s Petrou Gelbart, na něj pak v 17.30 naváže ještě workshop tradičních tanců s Lilianou Sárou Ščukovou a Oksanou Trofymenko.

Oba workshopy pořádané v rámci oslav Mezinárodního dne Romů jsou zdarma, ale je třeba se na ně zaregistrovat.

Večerní koncert se uskuteční v Rock Café na Národní třídě. Od 20 hodin tu vystoupí romská hudební hvězda ze Slovenska – Igor Kmeťo. Jeho předskokani budou Tessie Ondičová a Thomass.

Vstupenky na koncert Igora Kmeťa v Rock Café v ceně 150 korun jsou v předprodeji k dispozici na internetu, případně budou k zakoupení přímo na místě.

Jubilejní 10. ročník oslav Mezinárodního dne Romů, který v Praze pořádá organizace Ara Art, vyvrcholí pak slavnostním galakoncertem v pondělí 8. dubna. Mediálním partnerem pražských oslav Mezinárodního dne Romů je zpravodajský server Romea.cz.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon