18. května 2021 (úterý)
svátek má Nataša

V Praze byla otevřena romská galerie Del Arte Gallery. Nabízí literaturu, hudbu, ale i romské módní doplňky

6.8.2017 17:30
Romky zaměstnané v sociální podniku Soneta.

Zajímavá Vás romská historie, hudba nebo literatura? V tom případě můžete zavítat do galerie Del Arte Gallery (Plynární 35, Praha 7), která je součástí sociálního podniku Soneta s. r. o.

V galerii naleznete knihy, hudbu, obrazy, fotografie, bižuterii, oblečení, výrobky od kovářů, košíkářů, sochařů, atd. Mimo jiné si budete moci zakoupit i výrobky z šicí a bižuterní dílny, ve kterých pracují ženy, které dlouhodobě nemohly nalézt uplatnění na trhu práce.

Cílem sociálního podniku je kromě jiného nejen tyto osoby zaměstnat, ale nabídnout jim i další vzdělávání k jejich seberealizaci.

Nyní zaměstnává sociální podnik šest žen, které pracují v bižuterní a šicí dílně a také v prodejní galerii. Po ukončení působení v podniku získají reference, certifikát o dovednosti a praxi pro další pracovní uplatnění.

"Byla jsem dlouhodobě nezaměstnaná, hlavním důvodem bylo to, že jsem cikánka. Po telefonu, o mě měli zájem, a jakmile jsem přišla na pohovor, tak již bylo místo obsazené. S tímto postupem jsem se setkala již několikrát, proto jsem nyní ráda, že jsem si našla zaměstnání, v kterém můj původ není překážkou," říká Simona Šenkiová, zaměstnankyně sociálního podniku.

Projekt rozvoje sociálního podniku Soneta s.r.o. je podpořen z Operačního programu Praha - pól růstu ČR.

TZ Soneta, s. r. o.

prodej, Zaměstnanost, Zaměstnávání, Praha