27. října 2021 (středa)
svátek má Šarlota / Zoe

DOKUMENT: České předsednictví s poselstvím „Evropa bez barier“ bude odstraňovat bariery a stereotypy

Praha, 6.1.2009 15:21, (TZ) České předsednictví uspořádá v oblasti lidských práv a rovného zacházení dvě desítky významných celoevropských akcí. Mottem všech z nich je odstraňování barier mezi lidmi. Akce rozvíjejí také dvě základní vize českého předsednictví. Ekonomika, to znamená osobní svoboda, identita, právo volby a vlastnění sebe sama, a to jak pro menšiny, tak pro seniory, děti nebo osoby s různými jinými postiženími anebo trpící sociálním vyloučením. Evropa a svět je téma, které je naplněno zejména posilováním hodnot práv člověka, odstraňováním barier a stereotypů ve společnosti v Evropě a prostřednictvím zastupování Evropské unie na světovém fóru.  celý článek

Prohlášení ke vzniku extremistické polovojenské organizace

Karlovy Vary, 4.7.2008 13:11, (GRRP) V období 90. let minulého století bylo z rasových důvodů zavražděno několik desítek romských občanů. Pachateli těchto rasových vražd byli především členové a příznivci extremistického hnutí skinheads.
Vznik polovojenské extremistické organizace je důkazem toho, že rasistické nebezpečí neustále ohrožuje romskou populaci v České republice.  celý článek

TISKOVÁ ZPRÁVA: Dny romské kultury 2008

Ostrava, 4.4.2008 12:08, (ROMEA) Dny romské kultury 2008 probíhají v Ostravě ve dnech 1.- 9. 4. 2008 u příležitosti Mezinárodního dne Romů, který se slaví každoročně 8. dubna. Organizátorem této akce je občanské sdružení Vzájemné soužití. Partnery jsou Filozofická fakulta Ostravské Univezity, Knihovna Města Ostravy a Střední škola prof. Zdeňka Matějčka. Mediálními partnery jsou Český rozhlas Ostrava, Fabex Tv, server Romea.cz a časopis Romano Voďi.  celý článek

« | 1 | .. | 9 | 10