26. října 2021 (úterý)
svátek má Erik

Sdružení IQ Roma servis získalo prestižní ocenění EuroGuidance

Brno, 10.10.2012 11:22, (ROMEA) Sdružení vyhrálo s příspěvkem Poznám sebe – poznáme tebe aneb Cesta k rozvoji začíná spoluprací.  celý článek

--ilustrační foto--

Iniciativa Vraťte nám stát: Zákon umožňující zřídit občanskou parlamentní vyšetřovací komisi jde do parlamentu

Praha, 5.10.2012 9:45, (ROMEA) Podle hlasování poslanců se ukáže, kdo má zájem na vyšetření korupce.  celý článek

TIME OUT - prázdninový pobyt dětí z Komunitního centra pro děti a mládež Cheiron T.

TIME OUT 2012 aneb Prázdninový pobyt pro děti a mládež ze sociálně slabých rodin

Blatnice, 25.9.2012 11:32, (ROMEA) Cheiron T, o.p.s. pořádal letos již posedmé prožitkový pobyt pro romské děti a děti ze sociálně znevýhodněného prostředí „Time out“. Prázdninového pobytu v Blatnici ve vzdělávacím středisku ZVAS.  celý článek

Pozvánka na první ročník Dne sousedství

První Den sousedství v Cheironu

Tábor, 24.9.2012 12:57 Ve středu 26. září pořádá Cheiron T, o.p.s. za podpory Města Tábor ve spolupráci s Českou asociací streetwork, o.s. první ročník Dne sousedství.  celý článek

--ilustrační foto--

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání: TV Nova podněcuje k nenávisti vůči Romům

Praha, 4.9.2012 15:14, (ROMEA) Tisková zpráva Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o způsobu informování TV Nova o Romech v hlavním televizním zpravodajství.  celý článek

--ilustrační foto--

Agentura pro sociální začleňování: šance na práci pro 500 nezaměstnaných lidí ze severu Čech

22.8.2012 13:10, (ROMEA) V celkem sedmi městech vzniklo 10 projektů na podporu zaměstnanosti z prostředku státních fondů.  celý článek

Účastníci projektu

Projekt posílil otevřenost škol vůči Romům a cizincům

Praha, 30.7.2012 16:03, (ROMEA) Celkově více než 8 tisíc žáků a studentů ze 103 českých základních a středních škol se zapojilo do projektu občanského sdružení Slovo 21, který se snažil dostat multikulturní výchovu do školních lavic ještě ve větší míře, než k tomu dochází v rámci průřezových témat Rámcového vzdělávacího programu.  celý článek

Platforma Vraťte nám stát!: Odvoláním ministra spravedlnosti premiér zdiskreditoval jakékoli reformní a protikorupční kroky své vlády

Praha, 28.6.2012 16:42, (ROMEA) Server Romea.cz zveřejňuje tiskovou zprávu platformy Vraťte nám stát! jejímž zakládajícím členem je i ROMEA, o. s. Platforma kritizuje odvolání ministra spravedlnosti Pospíšila.
Tisková zpráva platformy Vraťte nám stát!  celý článek

--ilustrační foto--

Karlovarský kraj studuje, jak řeší začlenění romských dětí ve školách Britové

Praha, 26.6.2012 21:40, (ROMEA) Úředníci budou studovat příklady dobré praxe začlenění romských dětí v Británii.  celý článek

Logo projektu Společně do školy

Koalice Společně do školy se připojuje k článku Anny Šabatové

Praha, 26.6.2012 15:47, (ROMEA) Koalice Společně do školy se připojuje k článku Anny Šabatové „Do české školy nejlépe společně“, který napsala pro šesté číslo letošního ročníku časopisu Romano hangos jako reakci na úvahu poslankyně za ČSSD Milady Emmerové „ „Zvláštní“ školy: k čemu nás přivedl rozsudek ze Štrasburku“ ( úvaha vyšla ve 4.čísle tamtéž).  celý článek

Tisková zpráva: Azylový dům R-Mosty otevře svou bránu veřejnosti

Mladá Boleslav, 12.6.2012 10:20, (ROMEA) Ve středu 20. června bude mít široká veřejnost možnost nahlédnout za bránu Azylového domu pro matky s dětmi, který v Mladé Boleslavi od roku 2009 provozuje společnost
R-Mosty.  celý článek

Tisková zpráva: Hra/nice – první zastavení putovní výstavy fotografií

Brno, 12.6.2012 10:12, (ROMEA) Od pátku 15.6. bude na rohu ulic Veselá a Skrytá v Brně k vidění unikátní fotografická výstava Hra/nice, na jejíž realizaci spolupracovaly děti z kroužků Muzea romské kultury a žáci International School of Brno.  celý článek

TZ: Opouštím dětský domov. Vím kam jdu a proč!

Praha, 6.6.2012 15:26, (ROMEA) Každé 167. dítě v České republice nežije se svými biologickými rodiči. Ne všechny jsou v dětských domovech, tam jich je „jen“ kolem 7000…  celý článek

Ombudsman: Výzkum potvrdil nepřímou diskriminaci romských žáků

Praha, 6.6.2012 12:21, (ROMEA) Ačkoli se podíl romské populace v České republice pohybuje v rozmezí 1,4 – 2,8 % obyvatel, romské děti tvoří 32 % žáků základních škol praktických.  celý článek

Konexe bude usilovat o aktivizaci romských komunit a zasazovat se při obraně jejich práv