Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Ghetto festival na litvínovském sídlišti Janov: Rapeři, čardáš a graffiti

22. června 2022
Čtení na 2 minuty

Spolek MY Litvínov s přáteli ze Sousedského domu Libuše na letošek připravuje druhý ročník Ghetto festivalu, který by měl na jeden den proměnit sídliště z vyloučené lokality na místo, kam za zábavou zajedou i přespolní. Návštěvníky čeká o dost bohatší program, než tomu bylo první rok. Hlavní hvězdou hudební scény je známý raper Indy z uskupení Indy a Witch.

Pořadatelům se podařilo na akci oslovit hudebníky rozdílných žánrů a na chuť si tak přijde opravdu každý. Na akci uslyšíme romský čardáš v podání Duelu Trmice, nebo také příjemné písně od Dominika Hanzy. Hudební stage však ovládne s přehledem RAP. Kromě již zmíněného Indyho budou na akci vystupovat i mladé naděje z beatboxových workshopů, které v Sousedském domě Libuše realizuje multitalentovaný Seyn, janovští B.D.C. Crew, chanovští Chanov Brooo, nebo talentovaný Brian Tyran se svým Winnyl a Quid.

Mezi umělci však nebudou zdaleka jen hudebníci. Na festivalu se předvedou více než dvě desítky streetartistů z celého Česka, kteří vyzdobí sídliště graffiti tvorbou a to hned na třech místech zároveň.

Mezi nejvýraznější jména rozhodně stojí za zmínku Genoe, Robot – X 8203, uskupení Frncz, Real 143 nebo TFAOBA2. Ani na graffiti scéně nebudou chybět lidé z místních street-art workshopů.

V chill out zóně proběhne interaktivní divadlo utlačovaných, a na školním hřišti se pořadatelé postarají o zábavu pro děti v podobě soutěží, které bude organizovat předsedkyně krajského Výboru pro národnostní menšiny Karolína Žákovská. Pokud už nejste spokojeni se svým účesem, tak festival rovněž nabízí možnost nechat si upravit vlas i vous od místního barbera a pokud vám ze všeho toho dění vyhládne, tak vaše chuťové pohárky uspokojí Gringo z Mammaracha.

Událost začíná od 10:00 (street art), hudební program od 15:00. Konec je plánován na 21:00. 

Festival je součástí dlouhodobého projektu spolku, který podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska. Dalšími donory jsou Ústecký kraj a Pantograff art store.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon