Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Mário Bihári a Bachtale Apsa pokřtí svůj nový klip na jedinečném předvánočním koncertě

29. listopadu 2017
Čtení na 1 minutu

Břevnovské kino Dlabačov bude v sobotu 2. prosince hostit jediný zimní koncert
Mária Biháriho a jeho kapely Bachtale Apsa. V rámci speciálního programu, ve kterém nebudou chybět hosté (např. Nicholas Arthofer na trumpetu), proběhne křest klipu, který kapela natočila díky přátelům ze souboru Neomluveného divadla.

Divadelníci pomohli vytvořit scénář, režii i finální produkci klipu. Ten se štědrou porcí nadsázky pojednává o tom, jaké představy mají vidoucí o životě nevidomých. Leader kapely Mário Bihári si zahrál majitele autopůjčovny a šoféra, v roli hospodské se představila Bára Hrzánová, v roli faráře zakladatel legendárních Plavců Jan Vančura, a v roli komparzu dvacet „nevidomých“ přátel a kamarádů.

Celý večírek začne už v 17 hodin projekcí filmu Kniha rekordů Šutky. Kusturicovsky laděné příběhy a hudba z Cabiriiných nocí Federica Felliniho se slévají v energií nabitý zážitek připomínající jízdu na kolotoči. Šutka je největší romská osada na Balkáně. Alespoň podle slov tamějšího rybáře, který je hlavním protagonistou dokumentu natočeného v koprodukci s Českou televizí a především průvodcem po šutských uličkách, kde v každé z nich najdeme minimálně jednoho místního, ne-li dokonce světového šampióna, lhostejno v čem.

Samotný koncert začíná ve 20 hodin. Vstupenky na celou akci, včetně promítání filmu Kniha rekordů Šutky, je možné zakoupit v předprodeji přímo v kině Dlabačov,
a to za 150 korun. Na místě pak budou k dispozici za 200 korun.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon