Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Igor Kmeťo, Jan Bendig nebo Dini Košice vystoupí na Mezinárodní romském hudebním festivalu v Novém Jičíně

14. července 2021
Čtení na 1 minutu

V pátek a v sobotu se v přírodním amfiteátru Skalky v Novém Jičíně uskuteční Mezinárodní romský hudební festival. Hudební produkce začíná v pátek i v sobotu ve 13 hodin a končí dvě hodiny po půlnoci.

Podle organizátorů, kteří jičínský Romfest přirovnávají k takovému romskému Colors of Ostrava, jsou romské zábavy a festivaly stále populárnější a chodí na ně stále více návštěvníků.

“Je to pro mě srdeční záležitost a každým rokem chci nabídnout návštěvníkům vždy něco navíc. Očekáváme denní návštěvnost kolem pět tisíc lidí. Máme za sebou 5 ročníků a stavíme na pevných základech. Letos jsme se rozhodli rozšířit festival na 2 dny a nabídneme 13 romských umělců z domova i ze zahraničí,” uvedl pro zpravodajský server Romea.cz romský podnikatel a pořadatel festivalu Vincent Šándor.

“Dohodli jsme se letos na spolupráci se sociálním podnikem Ozvučovací agentura SERENDIPITY s.r.o., která technicky zabezpečuje stovky akcí a  má bohaté praktické zkušenosti s technickým zabezpečením prestižních romských akcí. To nám dává záruku jistoty kvality ozvučení a osvětlení a festival to posune o laťku výše, dodal Šándor.

Podle pořadatelů lze festival bez nadsázky označit jako jeden v největších romských hudebních festivalů v Evropě, kterého se účastní velké množství mladých lidí.

“Požádal jsem o osobní záštitu festivalu ministra kultury České republiky pana Zaorálka. Na festivalu najdou zábavu i ti nejmenší v podobě skákacího nafukovacího hradu a tomboly,” uvedl Vincent Šándor s tím, že příští rok plánují na místě i dětskou školku.

VIDEO

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon