Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Nejisté domovy: V Crossu dnes proběhne křest komiksů o ohrožených dětech

17. ledna 2017
Čtení na 1 minutu

Dnes večer se v pražském Klubu Cross koná křest komiksů z edice Nejisté domovy. Vyprávějí o dětech, které z různých důvodů nevyrůstaly ve svých vlastních rodinách.

V edici vyšly tři dokumentární komiksy, které přibližují životy ohrožených dětí jejich vlastníma očima. Hlavní hrdiny spojuje podobná raná zkušenost. Všichni tři se narodili v rodinách, z nichž byli brzy odebráni do dětského domova, kde pak strávili řadu let. Dál už se jejich životní osudy v mnohém rozcházejí a s nimi i ústřední témata a vyznění jejich příběhů.

„Těmito komiksy chceme oživit debatu o péči o ohrožené děti o jeden dosud spíše opomíjený hlas – hlas samotných dětí, které různými formami péče prošly,“ dodává spoluautorka komiksů Markéta Hajská. Komiksy vznikaly ve spolupráci spolku Ašta šmé a výtvarníků Lely Geislerové, Fany Loubat a Marka Pokorného. Jsou určeny pro starší -náctileté a dospělé čtenáře.

Návštěvníky večera čeká kromě samotného křtu beseda s autory i hudební zážitek, o který se postará Vojta Lavička a Gypsy Spirit nebo DJ Gadjo.cz.

Komiksy jsou součástí kampaně Hlasy ohrožených dětí, jejímž cílem je šířit povědomí o právech dětí a situaci ohrožených dětí v ČR mezi širokou veřejnost.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon