Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Taneční soutěž Terne Čerčeňa - výsledek práce s dětmi v Hranicích

17. října 2016
Čtení na 1 minutu

V sobotu 15. 10. proběhla v Hranicích na Moravě tradiční taneční soutěž Terne Čerčeňa. Již 14 let ji pořádá romský poradce a sociální pracovník Robert Sutorý ve spolupráci s DDM Hranice. Na otázku, proč se této akci každoročně věnuje, serveru ROMEA odpověděl: “Aby se Romové z celé Moravy sešli a měli tak šanci se navzájem poznat a udržovat vzájemné kontakty. Také chci, aby se zachovala Romská kultura, ale především je to motivace pro děti, které se na soutěž poctivě po škole připravují. Je to taková meta, které chtějí dosáhnout a udělají pro to maximum.”  

V porotě zasedli zástupci neziskových organizací i profesionální tanečníci, například Tereza Heková a Jakub Tománek, nebo Renata Köttnerová, krajská koordinátorka Olomouckého kraje.  Adéla Cinnová, studentka 8. ročníku místní ZŠ celou akci spolu se Sutorým moderovala. Soutěž zahájil Michal Mitraš, student 2. ročníku gymnázia v Přerově, který zahrál na klávesy. O přestávce vystoupil i tanečník Jakub Tománek, kdy nadšenému obecenstvu předvedl breakdance. 

V soutěži vystoupilo celkem 18 tanečních souborů z celé Moravy a všichni podali skvělý výkon. Porota nakonec udělila první cenu souboru Cikne čajora ze Vsetína v kategorii romských tanců a Dance for fun z Olomouce v kategorii moderních tanců.  

VIDEO

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon