Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

Tessie, Bertík Girga a další podpořili děti s onkologickým onemocněním: Na benefičním koncertu v Českém Krumlově se vybralo přes 10 tisíc korun

10. července 2023
Čtení na 1 minutu
Zpěvačka Tessie 8. 7. 2023 během benefičního koncertu pro děti s onkologickým onemocněním v Českém Krumlově (FOTO: Petr Zewlakk Vrabec)
Zpěvačka Tessie 8. 7. 2023 během benefičního koncertu pro děti s onkologickým onemocněním v Českém Krumlově (FOTO: Petr Zewlakk Vrabec)
Přes 10 tisíc korun vynesl sobotní benefiční koncert pro děti s onkologickým onemocním, který na zámku v Českém Krumlově uspořádala organizace Aver drom z nedalekého Větřní. Peníze budou předány Fakultní nemocnici Motol, sdělil zpravodajskému serveru Romea.cz Robert Kotlár.

“Přímo na koncertě jsme vybrali 10 400 korun a ředitel českokrumlovské nemocnice Vojtěch Remeň dnes ještě k tomu přidal další 2 tisíce,” uvedl pro zpravodajský server Romea.cz. Robert Kotlár, který organizaci Aver drom vede.

“Šek půjdeme předat do nemocnice Motol ve středu,” dodal Kotlár s tím, že je rád, že se podařilo benefiční koncert uspořádat a lidé alespoň takovou částku pomohli dětem s onkologickým onemocněním.

“Chceme takové koncerty pořádat pravidelně, další bychom chtěli uspořádat v českých Budějovicích,” uvedl pro zpravodajský server Romea.cz Robert Kotlár.

Na sobotním koncertu vystoupili některé známé osobnosti romské hudby, například zpěvačka Tessie nebo zpěvák Bartoloměj Girga.

VIDEO

“S nápadem uspořádat takovou akci přišly samotné děti, které k nám chodí na taneční kroužek a společně i zpíváme. Byly se školou za nemocnými dětmi a chtěly jim ještě více nějak pomoci,” vysvětlil pro již dříve pro zpravodajský server Romea.cz Robert Kotlár.

Robert Kotlár dříve pracoval jako údržbář a hrál závodně hokej, nyní je však kvůli selhání ledvin v invalidním důchodu. Před sedmnácti lety založil občanské sdružení Aver drom, které zajišťovalo pro děti zájmové kroužky. Členové souboru v roce 2021 uspořádali benefiční koncert pro nemocnici v Českém Krumlově jako poděkování v současné nelehké době pandemie onemocnění COVID-19. 

FOTOGALERIE

Benefiční koncert pro děti s onkologickým onemocněním v Českém Krumlově, 8. 7. 2023 (FOTO: Petr Zewlakk Vrabec)
Benefiční koncert pro děti s onkologickým onemocněním v Českém Krumlově, 8. 7. 2023 (FOTO: Petr Zewlakk Vrabec) – DALŠÍ FOTOGRAFIE ZDE
Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon