Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Aktuálne.sk: Na Landově koncertě napadeni aktivisté proti rasismu

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Na nedělním koncertě českého zpěváka Daniela Landy v Bratislavě údajně napadla skupina neonacistů aktivisty občanského sdružení Lidé proti rasismu.

Informoval o tom dnes zpravodajský server Aktuálne.sk. Podle něj měli aktivisté problémy i se členy Landova štábu, kterému se prý nelíbilo, že během vystoupení prodávali trička z protinacistickými symboly.


Členové sdružení byli údajně terčem útoku šestičlenné skupiny asi dvacetiletých holých lebek. “Začali trhat plakáty, nadávat nám,” popsal incident serveru jeden z účastníků, který nechtěl být jmenován. Aktivistům nakonec musela pomoci bezpečnostní služba, která je doprovodila z koncertu.


Populární český zpěvák se v minulosti netajil sympatiemi k hnutí skinheads. Právě proto se prý Lidé proti rasismu rozhodli postavit svůj informační stánek během jeho vystoupení ve slovenské metropoli.


“Po dohodě se slovenským organizátorem jsme se nakonec koncertu zúčastnili,” řekl Aktuálne.sk Juraj Kiss ze sdružení. Ještě před koncertem ale prý za ním přišla Landova asistentka a začala podle Kisse otáčet trička s přeškrtnutými hákovými kříži.


“Říkala, že něco takového tu nechce vidět, že je to provokace,” popsal incident Kiss. Později sdružení své počínání údajně vysvětlila strachem z konkurence při prodeji triček. Z Landova štábu se k této události nikdo vyjádřit nechtěl, napsal Aktuálne.sk.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon