Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Festival Habrovka letos plný lahůdek

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Po roce se do zahrady kostela sv. Františka z Assisi v Praze vrací hudební a divadelní festival HABROVKA, který šestým rokem pořádá Pražská společnost bloumající veřejnosti. Během 6. a 7. června se pod širým nebem vystřídá devítka zavedených kapel, šest divadel, sóloví muzikanti, naprostou novinkou letošní Habrovky pak bude soutěž začínajících kapel Osud piva 2008. Na stránkách festivalu www.habrovka.cz již teď mohou lidé vybírat, kterých pět kapel ze sta přihlášených má zahrát živě ve finále. Hned zkraje festivalu se návštěvníci mohou těšit na české rockové a folkové autority Neřež a Vladimír Mišík & Etc…, vzápětí je roztancuje francouzská balkánsko-klezmerová smršť Les Alcolytes a svým strhujícím mixem jazzu, funku a exotických vlivů i skupina výjimečného kytaristy a zpěváka Zdeňka Bíny -123 minut. Našláplou, místy až punkovou úpravu různých lidových písní předvede skupina Benedikta a napříč hudební Evropou se diváci vydají s jednou z nejproslulejších českých romských kapel – Kale.

Na druhé scéně festivalu vystoupí sóloví hudebníci. Charizmatický Jan Bičovský, frontman skupiny Taliesyn, zahraje své písně inspirované keltskou hudbou i americkými písničkáři. Originální písňové vystoupení předvede zpěvák a kytarista Johnny Feelings s kapelou Tower of Dudes. Syrové i vtipné texty tvoří základ vystoupení skupiny Nedělní lidé, která představuje novou vlnu českého undergroundu.

Z divadelních spolků opět zazáří Laurychovo divadlo. Premiéru své hry Guerilla a jiné opice uvede divadlo D. S. Monde. Soubor Krepsko zahraje krátké, ale uzemňující improvizační představení. S lehce komediální kritikou bulváru vystoupí ve hře Zlatý prsten Jana Třísky divadlo Skok v čele s Ondřejem Pavelkou. Sobotní dopoledne bude tradičně vyhrazeno dětem. Kromě kouzelníků, výtvarných dílen a dalších atrakcí je čeká také skvělé představení divadla Loutky bez hranic. Chybět nebude představení unikátních projektů neziskových organizací, výstavy, dobré jídlo a pití.

Vstupné činí 120 Kč na den, 160 Kč na oba dny.

Více informací naleznete na www.habrovka.cz.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon