Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Festival oživí vystoupení romské skupiny Imperio

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Romská skupina Imperio z Přerova oživí první ročník olomouckého festivalu loutkových a pouličních divadel Ječmínkovo království. Kapela hrající romské lidové písně i vlastní skladby vystoupí v Olomouci v závěrečný den akce v sobotu 25. srpna. Festival pořádá statutární město Olomouc ve spolupráci s agenturou Fest Promontion.

Ječmínkovo království se v Olomouci uskuteční od 23. do 25. srpna. Akci bude hostit centrální Horní náměstí, nádvoří radnice a klášter svaté Kateřiny v Olomouci. Organizátoři festivalu na něj pozvali deset divadelních souborů, které odehrají celkem sedmnáct představení. Součástí Ječmínkova království budou vystoupení sedmi hudebních skupin.

Festival Ječmínkovo království se v letošním roce uskuteční poprvé. Statutární město Olomouc jím chce zpestřit letní část kulturní sezóny. Pořadatelé akci připravují pro obyvatele města, ale také pro návštěvníky metropole. „Věřím, že festivalová nabídka zaujme i děti a dospělé, kteří obvykle divadelní představení nenavštěvují,“ uvedl olomoucký primátor Martin Novotný. Dětem je určena především odpolední část produkce, večery jsou zaměřeny na dospělé diváky.

K vrcholům prvního ročníku festivalu by měla patřit představení Divadla Kvelb a Divadla Continuo. „Oba soubory patří v pouličním divadle k absolutní tuzemské špičce,“ říká Pavel Spálený z agentury Fest Promotin. Divadlo Kvelb do Olomouce přiveze vystoupení Kašpar Rek a Černá rodinka. Divadlo Continuo návštěvníci uvidí v představení nazvaném Daleko k dotýkání.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon