Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Německý soud udělil za popírání holokaustu 2,5 roku vězení

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Německý popírač holokaustu Germar Rudolf byl dnes odsouzen na dva a půl roku do vězení. Zemský soud v Mannheimu vyhověl v míře trestu obžalobě, protože Rudolf popíral vyvražďování Židů nacisty a označoval je za “gigantický podvod” ještě v začátku procesu, napsala agentura DPA.

Dvaačtyřicetiletý chemik Rudolf podle obžaloby ve své knize a na internetu “vědomě systematicky popíral a znevažoval genocidu v rozporu s historickou pravdou”. Známý německý ultrapravičák tvrdí ve svých pamfletech, mimo jiné i v takzvaném Rudolfově posudku, že má důkazy zpochybňující existenci nacistických plynových komor v Osvětimi. V Německu byl již v roce 1995 odsouzen za svá tvrzení ke 14 měsícům vězení, poté zmizel v USA. Loni v listopadu byl na základě mezinárodního zatykače do Německa ze Spojených států vydán a vzat do vyšetřovací vazby.

Rudolf není jediným odsouzeným popíračem holokaustu v poslední době. Letos v únoru odsoudil stejný zemský soud v Mannheimu za obdobný delikt Ernsta Zündela k pěti letům vězení, čili k maximální sazbě. Sedmašedesátiletý Zündel žil dříve v USA a v Kanadě, odkud byl v roce 2005 vydán do Německa.

Zündel má mezi krajně pravicovými kruhy ve světě řadu stoupenců, kteří argumentují tím, že pouze uplatňuje své právo na svobodu názoru. Také v ČR byl za podporu Zündela a šíření jeho názorů loni odsouzen ke dvěma letům vězení s podmíněným odkladem na čtyři roky dvaadvacetiletý Antonín Čermák, který uspořádal před německým velvyslanectvím demonstraci za jeho propuštění.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon