Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Oslavte festivalem Světový den uprchlíků!

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

CROSSING BORDERS je název festivalu, kterým Poradna pro uprchlíky hodlá oslavit 20. červen coby Světový den uprchlíků (World refugee day). Toto datum vyhlášené Organizací spojených národů je příležitostí vzpomenout na všechny, kdo se nemohou vrátit do svých domovů a snaží se vybudovat si své podmínky k životu v nové zemi.

Koncert CROSSING BORDERS s mottem „Oni už hranice překročili, překročme i my ty své…“ se bude konat od 19 hodin v prostorách bývalé holešovické továrny La Fabrika. Vystoupí na něm kapela Ekvátor, jedna z nejvýraznějších multikulturních kapel na českém území hrající fusion moderní arabské, arménské, čečenské a gruzínské hudby, dále mezinárodní 2 tone ska kapela The Chancers a konečně DJ Babe LN. V rámci koncertu proběhne promítání dokumentárních filmů s uprchlickou tematikou, bude možné si prohlédnout řemeslné výrobky vytvořené uprchlíky a chybět nebudou ani cizokrajné pokrmy z různých koutů světa. Součástí akce bude výstava fotografií z projektů Divadla Archa „V 11:20 tě opouštím!“ a „Putování za snem“ realizovaných v uprchlických táborech v České republice. Vstup na koncert je volný.

Koncert CROSSING BORDERS je nevšední příležitostí pro vzájemné setkání české většinové společnosti s uprchlíky i s dalšími cizinci pobývajícími v České republice. Festival si klade za cíl připomenout situaci běženců v České republice. Proto součástí večera bude petiční kampaň nevládních organizací k navrhovaným novelám cizineckého a azylového zákona, které citelným způsobem zasahují do práv žadatelů o mezinárodní ochranu, ale i ostatních cizinců pobývajících na území ČR.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon