Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

POZOR, JIŽ DNES! - romští spisovatelé Andrej Giňa, Ilona Ferková, Irena Eliášová a Jana Hejkrlíková večer vystoupí v Knihovně Václava Havla

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Na čtvrtek 24. listopadu od 19 hodin připravila pražská Knihovna Václava Havla literární čtení romských autorů.

Návštěvníci se budou moci po dlouhé době setkat s jedním z prvních romských spisovatelů u nás Andrejem Giňou z Rokycan, kterému bude dělat společnost trojice dam – Ilona Ferková, Irena Eliášová a Jana Hejkrlíková.

Autoři budou číst jak ze své starší tvorby, tak představí tvorbu z brusu novou. Večer probíhá pod dramaturgickým vedením známého spisovatele Jáchyma Topola, slovem bude provázet romistka a překladatelka Karolína Ryvolová.

Návštěvníci budou mít také jedinečnou možnost zakoupit si díla vybraých romských spisovatelů, případně antologii romské prózy Čalo voďi (Sytá duše).

V průběhu večera bude také otevřena výstava fotografií romisty a fotografa Lukáše Houdka s názvem Lačho lav sar maro / Dobré slovo je jako chleba, která představuje patnáctku romských spisovatelů žijících v Česku a na Slovensku. Ta potom v Galerii Montmartre potrvá do konce ledna. Výstava vznikla v rámci projektu Šukar laviben le Romendar (Romové píší…), který realizovalo v loňském roce sdružení ROMEA. Vy se můžete pravidelně s díly, která v jeho rámci vznikla, setkávat na těchto internetových stránkách.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon